r
Nosalty Logó

Caponata, a szicíliai padlizsánragu

Gerzsenyi Flóra
Caponata, a szicíliai padlizsánragu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

371
Kalória
6.3g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
332g
Víz
-
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1481 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    332 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4545 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 371 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4215.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    2970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1328 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1896 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18181 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 1481 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1083 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt kis kockákra vágjuk és közepes lángon kisütjük annyi olajon, hogy félig ellepje. Ha enyhén aranyszínű, kivesszük az olajból és megsózzuk. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.
  2. Ugyanebben a serpenyőben, a megmaradt olajon a vékony szeletekre vágott hagymát és a zellert puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fehérbort.
  3. Közepes lángon addig főzzük, amíg a bor a felére csökken. Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, az olajbogyót, a sült padlizsánt, az ecetet, a chilipehelyet (opcionális), a borsot, a sót és a cukrot. Sózás előtt ellenőrizzük, mert az olajbogyótól és a kapribogyótól kellően sósnak kell lennie.
  4. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk és tunkoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A Caponata Siciliana, azaz padlizsán caponata egy hagyományos szicíliai fogás és vitathatatlanul ez az egyik legkiválóbb ételük. Valószínűleg sokan ismerik ezt a padlizsánból, paprikából és olajbogyóból álló ételt, gyakran fenyőmaggal és mazsolával tálalják. Paradicsompürét és bort is használnak hozzá, de a passata hagyományosabb. Ez az étel pontosan megtestesíti a sziget konyháját, amelybe beletartoznak a különböző hatások, különösen a spanyol és az arab. A The Food of Italy című könyvben azt írják, hogy a caponata „akár különböző konyhák keveréke, akár nem, vitathatatlanul eredeti olasz összetevőkből áll”. A szósz „agrodolce”, azaz savanyú és édes egyszerre. Aki még nem kóstolta, az nem tudja mit veszít.

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...