Koktélparadicsom

Kicsi, piros (vagy sárga), ízletes termésű paradicsomfajta. Méretéből adódóan felhasználása eltér a normál paradicsométól. Koktélparadicsomból nem készül lecsó, paradicsomszósz, inkább salátákban, tésztákhoz, és köretként használjuk, vagy magában fogyasztjuk (még szeletelni sem kell, egészben bekaphatjuk).
Nyáron.
Lehetőleg hűvös helyen (esetleg szobahőmérsékleten) tároljuk, ugyanis a hűtőben tartva sokat veszít aromájából.
fehérjetartalom
0.88 g
zsírtartalom
0.142 g
szénhidráttartalom
3.89 g
víztartalom
94.52 g
Foszfor
24 mg
Magnézium
11 mg
Kalcium
10 mg
Nátrium
5 mg
B6 vitamin
0.08 g
C vitamin
13.7 mg
Kolin
6.7 mg
Likopin
2573 µg
fehérje
0.88 g
Zsír
telített zsírsav
0.028 g
egyszeresen telített zsírsav
0.031 g
többszörösen telített zsírsav
0.083 g
ásványi anyagok
Kalcium
10 mg
Vas
0.27 mg
Magnézium
11 mg
Foszfor
24 mg
Nátrium
5 mg
Cink
0.17 mg
Réz
0.059 mg
Mangán
0.114 mg
szénhidrát
rost
1.2 g
cukor
2.63 g
víz
94.52 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.037 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.019 mg
Niacin - B3 vitamin
0.594 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.089 mg
Folát
15 µg
Kolin
6.7 mg
Alfa-karotin
101 µg
Béta-karotin
449 µg
Likopin
2573 µg
Lutein+zeaxantin
123 µg
E vitamin
0.54 mg
K vitamin
7.9 µg
A vitamin
42 µg
C vitamin
13.7 mg
B6 vitamin
0.08 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Bár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!