r
Nosalty Logó

Garnélás-tejszínes spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Garnélás-tejszínes spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát elkezdjük főzni bő sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a megtisztított, felaprított salottahagymát egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre. A koktélparadicsomot további egy percig pirítjuk, végezetül a rákokat dobjuk a serpenyőbe, további egy perces pirításra.
  2. Majd ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarponekrémet. Ha újra forr, kész a tejszínes-mascarponés rák. A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 323
  • Össznézettség: 6882
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélás-tejszínes spagetti
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...