11 kevert sütemény, melyet még összedobhatsz húsvétra
Idén inkább a sonkára koncentráltál és az édességeket háttérbe szorítottad? Szerencsére van pár kevert sütemény, melyet gyorsan összedobhatsz.
NosaltyIdén inkább a sonkára koncentráltál és az édességeket háttérbe szorítottad? Szerencsére van pár kevert sütemény, melyet gyorsan összedobhatsz.
NosaltySzépséges, de mégsem teljesen hagyományos menüsor vár titeket húsvétvasárnap: az előétel sonkával feldobott kukoricasaláta, a főétel sós húsvéti pite főtt tojással, a desszert pedig retró hatlapos.
NosaltyImádjuk a tejfölt, a tejfölös süteményekről nem is beszélve! A babapiskótával és citrommal párosított desszert jénaiban készítve az igazi, ahol gyönyörűen kirajzolódik minden apró részlete és rétege. Idénygyümölcsökkel díszítve még ínycsiklandozóbb érzéki csalódást okoz.
Kristyán FanniAz illatok hatásosabbak lehetnek, mint más típusú pozitív emlékek.
Szabó Anna36 szakácskönyv, összesen többmilliós példányszámban, hét nyelven. Kezdő háziasszonyok ezrei, akik az ő receptjei alapján tanultak meg főzni, és százezrek, akik miatta nagyobb kísérletezőkedvvel fordultak a konyha felé. Lajos Mari és második férje, Hemző Károly „kilencvenkilences” receptkönyvsorozata a magyar háztartások jelentős részében szériatartozék, és háziasszonyok tömegei őrzik lefűzve Lajos Mari a Nők Lapjában megjelent receptjeit is.
Balázs BarbaraEgy újabb izgalmas formát ölt a sokszínű fánk, hogy ne csak farsangkor jusson eszünkbe megsütni. Akár húsvétkor is meglephetjük vele a vendégeket!
GrétiNapi Tippünkből megtudhatod, miként helyettesítheted a krémsajtot az egyik legnépszerűbb vegán alapanyaggal.
Szász NóriAkár főzöl tojást húsvétra, akár nem, akár festesz, akár nem, tojás nélkül nem ér húsvétozni! Bízhatjuk ezt persze a profikra is: 7 remek reggelizőt ajánlunk, ahol a tojásételek nem hiányozhatnak az étlapról!
NosaltyA nárcisz a tavasz hírnökeként a kertben és az ablakpárkányban is csodásan mutat. Vidám sárga színe akaratlanul felvidít, ezért megérdemli az extra figyelmet. Ahhoz, hogy neked is mutatós nárciszok dísztsék az otthonodat, adunk 4 gyakorlati tippet!
Balogh LillaAkadhatnak olyan tárgyak a konyhádban, amiknek egyáltalán nem ott van a helyük. Ilyen például a cipőd vagy a biciklid – de ennél jóval kevésbé egyértelmű tárgyak is, mutatjuk!
NosaltyKi ne emlékezne gyermekkorából a madártejes délutánokra? Vaníliás, krémes íz, lágy állag, mennyeien könnyű édes krém, mi kell még a boldogsághoz?
NosaltyAdd meg a módját a húsvétnak, ami az aprósütiket illeti, és válassz egy csodás linzerreceptet. A lekvárok mellett mákkal, citromkrémmel, túróval is készülhet!
NosaltyRántott finomságokból nincs hiány: a klasszikus sajton, cukkinin és hússzeleten kívül annyi minden mást is morzsába forgathatunk, majd forró olajba ereszthetünk, hadd süljön kívül aranybarnára, ropogósra, belül pedig szaftosra.
NosaltyA mai menüben fenséges fogásokkal találkozhatunk, melyek gyorsan elkészülnek, cserébe igazán ízletesek.
NosaltyA böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!
Lakos BenedekA leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
NosaltyVilágszerte egyre nagyobb tábora van az olajmentes sütésnek és ételkészítésnek, az ehhez szükséges eszközt pedig igen olcsón kínálja most az Aldi.
NosaltyA Sparban vásárolva meglepődhetünk a termékek árait vizsgálva. Pozitív értelemben.
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Közeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!