r
Nosalty Logó

Garlic bread, a fokhagymás-fűszervajas bagett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Garlic bread, a fokhagymás-fűszervajas bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3860.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2660 micro
Összesen 1815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 335 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összeállítjuk a fűszervajat: a puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a reszelt parmezánnal és a citromhéjjal. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  2. A bagettet hosszában félbevágjuk, és mindkét felüket alaposan bekenjük a fűszervajjal. Jusson mindenhova, mert ahol nem fedi be, ott bizony megég a bagett!
  3. A megkent bagettfeleket tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, ha van grillfokozat a sütőnkön, használjuk azt.
  4. 10 perc alatt el is készül, innentől nincs más dolgunk, mint felszeletelni és bepuszilni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 15779
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 22.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Garlic bread, a fokhagymás-fűszervajas bagett
Rosanics Petra 351 recept

A garlic bread, vagyis a fokhagymával és vajjal vastagon megkent, ropogósra pirított kenyér egy igazi párperces közönségkedvenc. Persze boltban is megvehetjük, de otthon is potom negyed óra alatt elkészíthetjük, és milliószor finomabb lesz. Flancosan mondhatnánk rá, hogy tapas, de az az igazság, hogy mi nem tudunk pár szeletnél megállni. Mi most jóféle, kovászos bagettet választottunk, amit a legcsodásabb fűszervajjal borítottunk be. A jó adag fokhagyma mellett friss petrezselymet, parmezánt és egy pinduri citromhéjat tettünk még bele, hogy aztán pár perc sütőben való vendégeskedés után az utolsó morzsáig bepusztítsuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...