r
Nosalty Logó

Egyszerű francia hagymaleves

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egyszerű francia hagymaleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

619
Kalória
24.3g
Fehérje
56.5g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
296.1g
Víz
71.1g
Koleszterin
7.5g
Rost
14.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9558.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2608 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1850 mg
  • Nátrium
    4669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymákat meghámozzuk, félbevágjuk és félkarikákra vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy fazékban, majd hozzáöntjük az olajat is. Erre jöhet a hagyma, amit enyhén megsózunk, átkeverjük, majd fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk.
  3. A párolás után folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk a hagymát. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy közepes lángon hagyjuk enyhén pirulni, majd ezt a pörzsanyagot felkavarjuk az edény aljáról. A karamellizálás nagyjából 10 percig tart, amelynek végén a hagyma barnás színű lesz.
  4. A karamellizált hagymát felöntjük a fehérborral, elkeverjük és elfőzzük a folyadékot. Megszórjuk liszttel, ezt is elkeverjük, míg a liszt meg nem fő.
  5. A hagymát felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a zöldfűszereket, majd sózzuk-borsozzuk a levest. Lefedve, 10 perc alatt összefőzzük.
  6. A hagymalevest tetszőleges méretű kerámiatálakba szedjük, a tetejükre kenyérszeleteket és reszelt sajtot teszünk.
  7. Az edényeket betoljuk a sütőbe, ahol 280 fokon, felsősütési- vagy grillfunkción rápirítunk a levesekre, míg a sajt megolvad, a kenyér pedig ropogós lesz. Frissen, azon melegében tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 280 °C

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, mindenki más is részese lehet a varázslatnak. A sajttal nem érdemes spórolni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!