r
Nosalty Logó

Egyszerű francia hagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Egyszerű francia hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9558.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2608 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1850 mg
  • Nátrium
    4669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 101 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymákat meghámozzuk, félbevágjuk és félkarikákra vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy fazékban, majd hozzáöntjük az olajat is. Erre jöhet a hagyma, amit enyhén megsózunk, átkeverjük, majd fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk.
  3. A párolás után folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk a hagymát. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy közepes lángon hagyjuk enyhén pirulni, majd ezt a pörzsanyagot felkavarjuk az edény aljáról. A karamellizálás nagyjából 10 percig tart, amelynek végén a hagyma barnás színű lesz.
  4. A karamellizált hagymát felöntjük a fehérborral, elkeverjük és elfőzzük a folyadékot. Megszórjuk liszttel, ezt is elkeverjük, míg a liszt meg nem fő.
  5. A hagymát felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a zöldfűszereket, majd sózzuk-borsozzuk a levest. Lefedve, 10 perc alatt összefőzzük.
  6. A hagymalevest tetszőleges méretű kerámiatálakba szedjük, a tetejükre kenyérszeleteket és reszelt sajtot teszünk.
  7. Az edényeket betoljuk a sütőbe, ahol 280 fokon, felsősütési- vagy grillfunkción rápirítunk a levesekre, míg a sajt megolvad, a kenyér pedig ropogós lesz. Frissen, azon melegében tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 135
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű francia hagymaleves
Lakos Benedek 374 recept

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, mindenki más is részese lehet a varázslatnak. A sajttal nem érdemes spórolni!

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...