Egyszerű francia hagymaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
8g vaj54 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
298g vöröshagyma108 kcal
-
18g fehérbor14 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
175g alaplé12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g bagett137 kcal
-
50g gruyére sajt207 kcal
Összesen
619
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
30g vaj215 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1190g vöröshagyma433 kcal
-
70g fehérbor57 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
700g alaplé49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g bagett548 kcal
-
200g gruyére sajt826 kcal
Összesen
2473
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
1.2g vaj9 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
48.3g vöröshagyma18 kcal
-
2.8g fehérbor2 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
28.4g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.1g bagett22 kcal
-
8.1g gruyére sajt34 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2389.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 1167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 296.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
619
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9558.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 2608 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1850 mg
-
Nátrium 4669 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1184.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 737 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
2473
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
101
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
30 g vaj
-
3 ek olívaolaj
-
7 nagy db vöröshagyma
-
2 szál rozmaring
-
2 szál kakukkfű
-
2 ek finomliszt
-
700 ml alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
200 g bagett
-
200 g gruyére sajt
Elkészítés
A leveshez
- A vöröshagymákat meghámozzuk, félbevágjuk és félkarikákra vágjuk.
- A vajat felolvasztjuk egy nagy fazékban, majd hozzáöntjük az olajat is. Erre jöhet a hagyma, amit enyhén megsózunk, átkeverjük, majd fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk.
- A párolás után folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk a hagymát. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy közepes lángon hagyjuk enyhén pirulni, majd ezt a pörzsanyagot felkavarjuk az edény aljáról. A karamellizálás nagyjából 10 percig tart, amelynek végén a hagyma barnás színű lesz.
- A karamellizált hagymát felöntjük a fehérborral, elkeverjük és elfőzzük a folyadékot. Megszórjuk liszttel, ezt is elkeverjük, míg a liszt meg nem fő.
- A hagymát felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a zöldfűszereket, majd sózzuk-borsozzuk a levest. Lefedve, 10 perc alatt összefőzzük.
- A hagymalevest tetszőleges méretű kerámiatálakba szedjük, a tetejükre kenyérszeleteket és reszelt sajtot teszünk.
- Az edényeket betoljuk a sütőbe, ahol 280 fokon, felsősütési- vagy grillfunkción rápirítunk a levesekre, míg a sajt megolvad, a kenyér pedig ropogós lesz. Frissen, azon melegében tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 280 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 135
- Össznézettség: 135
- Feltöltés dátuma: 2024. november 21.
Receptjellemzők
Lakos Benedek
374 recept
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, mindenki más is részese lehet a varázslatnak. A sajttal nem érdemes spórolni!