Francia hagymaleves vajas pirítóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
5 csillag • 2 értékelés •6 hozzászólás
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
-
8g vaj60 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
19g salottahagyma12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
167g csirke alaplé12 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A vajas pirítóshoz
Összesen
570
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
-
50g vaj359 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A vajas pirítóshoz
Összesen
3420
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
-
2g vaj14 kcal
-
18.2g vöröshagyma7 kcal
-
4.5g salottahagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
6.1g fehérbor5 kcal
-
40.4g csirke alaplé3 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A vajas pirítóshoz
Összesen
137
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 133.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
570
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 186 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7989.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 876 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 5626 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.3 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 801.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1389 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 561 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
3420
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
5 dkg vaj
-
5 közepes db vöröshagyma
-
4 közepes db salottahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 szál kakukkfű
-
1.5 dl fehérbor
-
1 l csirke alaplé
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A vajas pirítóshoz
Elkészítés
A leveshez
- Egy nagyobb edényben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a tisztított és félkarikákra vágott vöröshagymát, valamint salottát.
- Adjunk hozzá egy csipet sót, fedjük le és negyed óráig közepes lángon pároljuk.
- Ha elkezdett összeesni a hagyma, akkor már levehetjük róla a fedőt és állítsuk alacsonyra a lángot. Ettől lesz finom, édes a végeredmény, hogy alacsony hőfokon karamellizáljuk meg hagymát, ez kb 30-40 percig tart.
- Ha a hagyma már szép, aranybarna, akkor reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük fehérborssal, szerecsendióval és további egy-két percig pirítsuk. Ezután jöhet bele a liszt, alaposan elkeverjük, és még néhány percig pirítjuk.
- Felöntjük a borral, megvárjuk amíg feloldja az lisztet, aztán az alaplevet is utánaküldjük.
- Adjuk hozzá a kakukkfüvet és közepes lángon további 35-40 percig főzzük, egész addig, amíg szép, gazdag íze nem lesz.
A vajas pirítóshoz
- A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a bagett szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1483
- Tegnapi nézettség: 27
- 7 napos nézettség: 106
- Össznézettség: 169070
- Feltöltés dátuma: 2015. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá időt, mert legalább két óra kell egy tisztességes hagymaleveshez, de minden egyes kanalazás kárpótol majd minket!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!