Az eredeti cézársaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
29 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g bagett206 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
20 kcal
-
255g római saláta41 kcal
Összesen
472
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g bagett822 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
1020g római saláta163 kcal
Összesen
1887
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g szardella (konzerv)2 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
8 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
19.9g bagett54 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
67.6g római saláta11 kcal
Összesen
125
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 269 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1091 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12541 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5632 micro
Összesen
472
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 102.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5790.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1368 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 2811 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1075.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 1017 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1599 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 50165 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22527 micro
Összesen
1887
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3326 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 ek worcestershire-szósz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 ek olívaolaj
-
2 közepes db római saláta
Elkészítés
- A bagettet tépkedjük szét rusztikusan, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd toljuk be a 220 fokos sütőbe, és pirítsuk aranybarnára 6-8 perc alatt. Tálalásig tegyük félre.
- Állítsuk össze a dresszinget. Egy nagy keverőtál aljára kerül a zúzott fokhagyma, egy teáskanál mustár, 4 szardellafilé, egy L-es tojás sárgája, só, bors, egy evőkanál Worcester-szósz és citromlé. Jó alaposan keverjük el, nyomkodjuk szét a szardellát és a fokhagymát, hogy szinte egynemű legyen az állaga. Ezután csorgassuk hozzá vékony sugárban az olajat, annyit, amennyit felvesz, kb. fél decit. Legyen sűrű és krémes. Keverjük bele a reszelt parmezánt, és meg is van!
- A salátát mossuk meg, vágjuk le a torzsáját, majd a leveleket tegyük egészben a dresszingre, és forgassuk vele össze, hogy mindenhol bevonja. Tálaláskor halmozzunk rá a ropogós krutonból, és szórjuk meg még több parmezánnal!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 24794
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A cézársaláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, és még sorolhatnánk. Sőt, Julius Caesarnak sincsen hozzá köze, Julia Childnak viszont annál inkább... Mutatjuk az eredeti receptet, amit egy igen leleményes tijuanai bisztrótulajdonos, Cesare Cardini alkotott meg egy kellően spicces és éhes tivornyázó társaságnak záróra előtt, csupán a maradékokból.