Majonézes burgonyasaláta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A burgonya előkészítéséhez
-
150g burgonya87 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
5g só0 kcal
-
3g ecet0 kcal
Az öntethez
Összesen
275
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A burgonya előkészítéséhez
-
600g burgonya347 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
21g só0 kcal
-
10g ecet2 kcal
Az öntethez
Összesen
1103
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A burgonya előkészítéséhez
-
54.9g burgonya32 kcal
-
15.6g vöröshagyma6 kcal
-
1.9g só0 kcal
-
0.9g ecet0 kcal
Az öntethez
Összesen
101
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2563.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 2311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 172.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
275
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10255 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 494 mg
-
Nátrium 9245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 688.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
1103
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
101
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A burgonya előkészítéséhez
- Sós vízbenfeltesszük főnihéjastólakrumplit (2 tk sót teszünk a vízébe).
- A vöröshagymát felkarikázzuk.
- 1 litervizet 1 teáskanálnyi sóval ésaz ecettel felforralunk.
- A hagymátebbe lébe tesszük abálódni, amígüveges lesz.
- A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk.
- Az ecetes lével leöntjük még melegen és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl.
Az öntethez
- Amíg a krumpli hűl, elkészítjük az öntetet: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót.
- A kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.
- Elkészítettem: 83 alkalommal
- Receptkönyvben: 2065
- Tegnapi nézettség: 198
- 7 napos nézettség: 1885
- Össznézettség: 1228973
- Feltöltés dátuma: 2009. február 10.
Ajánló
Hideg és meleg sültekhez illik. Díszíthetjük lilahagyma karikákkal, vagy főtt tojással.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Klári
74 recept
Előre elkészíthető köret, a családban nagyon szeretik és elég sűrűn kérik, hogy ezt készítsem.