Ecet

Számtalan fajta ecet közül válogathatunk. A tömény ecetsav rendkívül maró hatású, ezért konyhai felhasználásra az ecet csak 5-10 %-os hígításban alkalmas. Általános szabályként elmondható, hogy a minél alacsonyabb egy ecet savtartalma, annál kifinomultabb ízre számíthatunk. A 10-15 %-os étkezési ecetsav tartósítószerként alkalmazható. A biológiai (erjedéssel készülő) ecetek közül a legerősebb a 10%-os ételecet, ezt savanyításra, pácolásra használhatjuk, különösebb zamata nincs. A borból erjesztett fehér-és vörösborecetek savtartalma már lényegesen alacsonyabb (6 % körüli), ezek főként saláták ízesítésére szolgálnak. Beszélünk még gyümölcsborecetekről (5 %-os savtartalommal) és ugyancsak megtalálhatók a kínálatban a hasonló savtartalmú ízesített ecetek: a gyümölcs- és fűszerecetek (pl. almaecet, málnaecet, különféle zöldfűszer ecetek). Az összes ecetek legkiválóbbika pedig a bársonyos balzsamecet.
Bármikor.
Gyári kiszerelésben, szobahőmérsékleten.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0.04 g
víztartalom
94.78 g
Kalcium
6 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
2 mg
Magnézium
1 mg
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Vas
0.03 mg
Magnézium
1 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
2 mg
Cink
0.01 mg
Réz
0.006 mg
Mangán
0.055 mg
Szelén
0.5 µg
szénhidrát
cukor
0.04 g
víz
94.78 g
vitaminok
A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!
Lakos BenedekA leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
NosaltyVilágszerte egyre nagyobb tábora van az olajmentes sütésnek és ételkészítésnek, az ehhez szükséges eszközt pedig igen olcsón kínálja most az Aldi.
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Nem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!