adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
167 kcal
-
50g lencse176 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
24 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
Összesen
417
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g füstölt sertéscsülök1000 kcal
-
300g lencse1056 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
2503
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
72 kcal
-
21.6g lencse76 kcal
-
12.2g sárgarépa4 kcal
-
12.9g fehérrépa8 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
7.2g paradicsom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
Összesen
178
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 1235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 128.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 894 micro
-
β-karotin 2176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
417
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 174.3 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10326.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 2113 mg
-
Nátrium 7412 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 773.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1366 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1609 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 5362 micro
-
β-karotin 13054 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
2503
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 386 micro
-
β-karotin 939 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 185 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
178
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
50 dkg füstölt sertéscsülök
-
30 dkg lencse
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 teáskanál só
-
1 csipet fehér bors
Elkészítés
- A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágjuk, s kuktába rakjuk, felöntjük vízzel, hogy ellepje, s kb. 30 percig főzzük.
- Közben egy nagyobb lábosba rakunk 1 evőkanálnyi étolajat, s az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, paradicsomot összevágjuk, s belerakjuk a lábosba.
- Ha megpuhult a füstölt hús, akkor kivesszük a kuktából, apró kockákra vágjuk, s beleszórjuk a lábosba.
- Ráöntjük a hús főzővizét, belerakjuk a vízben átmosott, megtisztított lencsét, babérlevelet, és elkezdjük főzni. Forrástól kb. 30 percig főzzük. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a lencse és a zöldségek. Ha igen, akkor egy lábosba öntök 2 evőkanál étolajat, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, amíg elkezd színesedni, majd elzárjuk alatta a gázt.
- Öntünk rá kb. 2 dl vizet, jól összekeverjük, s a levesbe öntjük. Még kb. 8-10 percig főzzük, közben kevergetjük, hogy csomómentes legyen a rántás. Beleöntjük az ecetet, s már el is készültünk a levessel.
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 307
- Tegnapi nézettség: 361
- 7 napos nézettség: 2805
- Össznézettség: 553222
- Feltöltés dátuma: 2019. december 04.
Ajánló
A lencselevest főleg ősszel, télen szoktam főzni. De január elsejére szinte mindig megfőzöm. Mivel tartalmas leves, ezért utána csak valamilyen tésztát készítek. Újévkor pedig mindig mákos guba a második fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Kuktában hamar megfől, de akinek nincs kuktája, az lábosba is főzheti, csak ott kicsit tovább kell főzni, hogy jól megpuhuljon a füstölt hús és a lencse is.