r
Nosalty Logó

Lencseleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2503 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    894 micro
  • β-karotin
    2176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10326.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    7412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1609 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5362 micro
  • β-karotin
    13054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 2503 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    185 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 178 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágjuk, s kuktába rakjuk, felöntjük vízzel, hogy ellepje, s kb. 30 percig főzzük.
  2. Közben egy nagyobb lábosba rakunk 1 evőkanálnyi étolajat, s az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, paradicsomot összevágjuk, s belerakjuk a lábosba.
  3. Ha megpuhult a füstölt hús, akkor kivesszük a kuktából, apró kockákra vágjuk, s beleszórjuk a lábosba.
  4. Ráöntjük a hús főzővizét, belerakjuk a vízben átmosott, megtisztított lencsét, babérlevelet, és elkezdjük főzni. Forrástól kb. 30 percig főzzük. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a lencse és a zöldségek. Ha igen, akkor egy lábosba öntök 2 evőkanál étolajat, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, amíg elkezd színesedni, majd elzárjuk alatta a gázt.
  5. Öntünk rá kb. 2 dl vizet, jól összekeverjük, s a levesbe öntjük. Még kb. 8-10 percig főzzük, közben kevergetjük, hogy csomómentes legyen a rántás. Beleöntjük az ecetet, s már el is készültünk a levessel.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 361
  • 7 napos nézettség: 2805
  • Össznézettség: 553222
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 04.

Ajánló

A lencselevest főleg ősszel, télen szoktam főzni. De január elsejére szinte mindig megfőzöm. Mivel tartalmas leves, ezért utána csak valamilyen tésztát készítek. Újévkor pedig mindig mákos guba a második fogás. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kuktában hamar megfől, de akinek nincs kuktája, az lábosba is főzheti, csak ott kicsit tovább kell főzni, hogy jól megpuhuljon a füstölt hús és a lencse is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...