Klasszikus majonézes krumplisaláta
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 277.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 90.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4908.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 3037 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.4 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2220.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 336 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7053 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3184 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyákat megpucoljuk, és sós vízben feltesszük főni. (Ne főzzük szét őket teljesen, maradjon meg a tartásuk.)
- Amíg fő a burgonya, készítsük el az ecetes-cukros pácot és a majonézes mártást.
- A krumplipáchoz egy mély tálban keverjük el a langyos vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Ha szükséges, adjunk hozzá még plusz ecetet vagy cukrot. A végeredménynek savanykás-édesnek kell lennie.
- Vágjuk finomra a lilahagymát, a snidlinget és a petrezselymet. Az öntethez egy tálban keverjük el a majonézt a tejföllel, mustárral, cukorral, ízlés szerint sóval, borssal és a finomra aprított hagymával és fűszernövényekkel. Kóstoljuk meg, hogy kellően harmonizálnak-e az ízek.
- A megfőtt burgonyát szűrjük le, és öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk hűlni kb. negyed órát (nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy ne legyen forró, és szeletelhető legyen). Ezt követően karikázzuk fel, és tegyük bele a páclébe. Ebben hagyjuk állni 1-2 órát, amíg teljesen kihűl (hűtőben).
- Szűrjük le a burgonyát, és tegyük át a majonézes keverékbe. Forgassuk át jó alaposan, és rakjuk a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
- Finomra vágott snidlinggel és lila hagymával (vagy akár sült hagymával) megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 313
- Tegnapi nézettség: 333
- 7 napos nézettség: 1572
- Össznézettség: 74222
- Feltöltés dátuma: 2023. március 31.
Ajánló
A salátát gazdagíthatjuk kockázott/karikázott főtt tojással, csemegeuborkával vagy almával.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a krumplisaláta hagyományosan és egyszerűen ecetes páccal és majonézes alappal készül. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper választás. Remek kísérője rántott húsnak vagy hidegtálaknak, de önmagában is megállja a helyét. Kiváló vendégváró, amit egy nappal a tálalás előtt bekeverhetünk nagy mennyiségben. Érdemes állni hagyni, mivel minél jobban összeérnek a hozzávalók, annál gazdagabb lesz az íze, amikor elfogyasztásra kerül. Hajlamosak vagyunk gyakran többféle (felesleges) fűszert belekeverni, pedig nem szükséges. Majonéz, hagyma, mustár. Ez a lelke. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, úgyhogy mutatjuk, hogyan lesz igazán finom.