Red velvet- Vörösbársony-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
74g finomliszt268 kcal
-
29g vaj204 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
62g író25 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
43g lime11 kcal
Összesen
1564
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
295g finomliszt1074 kcal
-
114g vaj817 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0 kcal
-
246g író98 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
170g lime43 kcal
Összesen
6253
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
13.9g finomliszt51 kcal
-
5.4g vaj38 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
14.1g cukor55 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
11.6g író5 kcal
Krém
-
11.8g mascarpone48 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
23.5g habtejszín69 kcal
-
8g lime2 kcal
Összesen
296
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 91.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1687.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 1098 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 199.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 592 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1564
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 366 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6749.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 823 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 4393 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 683.8 g
-
Cukor 441 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 797.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 197 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 2322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
6253
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
295 g finomliszt
-
2 db tojás
-
30 dkg cukor
-
6 g só
-
5 g ecet
-
5 g szódabikarbóna
Krém
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl habtejszín
-
2 közepes db lime
Elkészítés
Piskóta
- A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a maradék cukor, ha kellően felhabosítottuk.
- Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, a vanília kivonatot, és beleszitáljuk a kakaóport. Az írót elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is.
- A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába.
- Három darab 18 centiméter átmérőjű kerek torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
- Ha kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, az így leesett piskótát összemorzsoljuk, és eltesszük a díszítéshez.
- Ezután megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, a maradék morzsával tetszés szerint díszíthetjük, tálalásig hidegre tesszük. Az írónak fontos szerepe van ebben a receptben, ettől lesz a festék színe ennyire bordó.
Krém
- A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a lime levével.
- A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálban elkezdjük habosra verni, ha már kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét, és együtt keményre verjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 525
- Tegnapi nézettség: 149
- 7 napos nézettség: 1205
- Össznézettség: 409440
- Feltöltés dátuma: 2016. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Régóta készültem erre a tortára, most adott volt a pillanat, igazi ünnepi alkalomra készítettem a " 35 . Házassági évfordulónkra! " Nem okozott csalódást, szép és finom lett.