r
Nosalty Logó

Bableves füstölt csülökkel

5,0

3 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-199615
Bableves füstölt csülökkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

781
Kalória
53.8g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
33.2g
Zsír
606.2g
Víz
151.8g
Koleszterin
14.5g
Rost
7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Összesen 4682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3060.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    606.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1971 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    322.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18361.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1227 mg
  • Foszfor
    3970 mg
  • Nátrium
    11054 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

Víz

  • Összesen
    3637.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2092 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11829 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 4682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

Bableves

  1. A babot néhány órával előtte bő vízben beáztatjuk. (Ha reggel főzzük, akkor este is megtehetjük.)
  2. A csülköt megmossuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A babot leszűrjük, és a fazékba tesszük, és bő vízben feltesszük főni a babérlevéllel.
  3. A habot leszedjük a tetejéről.
  4. Körülbelül 1 órán át főzzük, amíg a bab megpuhul. Közben többször megkeverjük. És a csipetkét is előkészítjük.
  5. Amikor már nem zörög a bab, akkor a megpucolt és apróra vágott répákat hozzáadjuk. Sózzuk.
  6. Ha a répák is megpuhulnak, akkor jöhet a rántás.
  7. A rántás után 5-10 percig, gyakori kevergetés mellett főzzük. Majd hozzáadjuk a csipetkét.
  8. Amikor a csipetke feljön a tetejére, cukrozzuk, majd elzárjuk, és hozzáadjuk az ecetet is.
  9. A csülköt kivesszük.
  10. Lila hagymával és tejföllel tálaljuk.

Rántás

  1. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
  2. Beletörjük a fokhagymát, elzárjuk, és felöntjük fél deci vízzel.
  3. Fém szűrőn át gyorsan a leveshez keverjük a rántást.

Csipetke

  1. A tojást felverjük, hozzáadjuk a sót, lisztet és egy kevés hideg vizet.
  2. Kiskanállal vagy nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Mi a bablevest csak így szeretjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!