r
Nosalty Logó

Sajtkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 2292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7873.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    2387 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    3790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    2824.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 2292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat.
  2. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk.
  3. A tejföllel vagy tejszínnel és a liszttel behabarjuk.
  4. Néhány percet főzzük, majd megnézzük elégséges-e a fűszerezés.
  5. Amikor úgy ítéljük meg, hogy kész a levesünk, reszelünk bele szerecsendiót. Aztán el is zárhatjuk a gázt alatta és készülhet a feltét.
  6. A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával egyik vagy akár mind a két oldalukat bedörzsöljük.
  7. Serpenyőbe rakjuk őkek és kis lángon, kevés olajjal megpirítjuk az alsó felüket. Megfordíjuk és kis sajtdarabkákat rakunk rá. Ezek szépen ráolvadnak, amíg a másik felük is megpirul.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2173
  • Tegnapi nézettség: 223
  • 7 napos nézettség: 1886
  • Össznézettség: 758496
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 23.

Ajánló

Gyors ebédnek, vacsorának kitűnő, ha nincs időnk főzni, de mégis valami meleget ennénk. Ráadásul a maradékok eltűntetésére is kiválóan alkalmas.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kisfiam augusztus végén született és néhány héttel később már elkezdtem főzőcskézni. Viszont olyan ételeket kellett készítenem, amik nagyon gyorsan készültek el. Ráadásul a boltba sem tudtam akármikor elmenni. Így maradtak az otthon lévő alapanyagok főzésre. Voltak maradék sajtok meg néhány szikkadt kifli és így kerekedett belőle ez a leves. Azóta is gyakran készítem.

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...