Kifli

Tradicionális magyar, félhold alakú péksütemény. Többnyire reggelire fogyasztjuk. Főzéskor pedig alapanyagként is megjelenik.
Bármikor.
Kenyértartóban.
fehérjetartalom
9.77 g
zsírtartalom
3.37 g
szénhidráttartalom
50.12 g
víztartalom
34.34 g
Nátrium
494 mg
Kalcium
144 mg
Foszfor
101 mg
Magnézium
23 mg
B6 vitamin
0.063 g
Kolin
14.6 mg
Niacin - B3 vitamin
4.18 mg
C vitamin
1.3 mg
fehérje
9.77 g
Zsír
telített zsírsav
0.842 g
egyszeresen telített zsírsav
0.748 g
többszörösen telített zsírsav
1.78 g
ásványi anyagok
Kalcium
144 mg
Vas
3.43 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
101 mg
Nátrium
494 mg
Cink
0.73 mg
Réz
0.109 mg
Mangán
0.512 mg
Szelén
27.2 µg
szénhidrát
rost
1.8 g
cukor
7.28 g
víz
34.34 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.543 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.297 mg
Niacin - B3 vitamin
4.18 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.555 mg
Folát
94 µg
Folsav
53 µg
Kolin
14.6 mg
Retinol
29 µg
Béta-karotin
7 µg
Lutein+zeaxantin
6 µg
E vitamin
0.27 mg
K vitamin
4.8 µg
B12 vitamin
0.2 µg
A vitamin
29 µg
C vitamin
1.3 mg
B6 vitamin
0.063 g
Nem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Nosalty2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?
NosaltyA monília komoly károkat okozhat a kajszi- és meggyfákon, de megfelelő időzítéssel és gondos permetezéssel hatékonyan megelőzhető. Most van itt az ideje a védekezésnek, hogy a nyár elején egészséges, bő termést szüretelhessünk!
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!