Klasszikus máglyarakás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Országh Kitti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3167
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 151.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
528
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.7 g
Zsír
-
Összesen 87.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5217.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1425 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 2565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.9 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 908.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 789 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 761 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1207 micro
Összesen
3167
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
138
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük.
- Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral.
- Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral, én éppen szilvát használtam.
- Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 2905
- Tegnapi nézettség: 472
- 7 napos nézettség: 3609
- Össznézettség: 1915255
- Feltöltés dátuma: 2013. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Országh Kitti
34 recept
A máglyarakás az az egész évben készíthető édesség, ami klasszikusnak számít, és tényleg nagyon sokan szeretik. Nővérem első komolyabb konyhai próbálkozásai között tartjuk számon otthon, évekig máglyarakásokat gyártott legalább havonta háromszor, bár én ekkoriban a tojáshabbal nem voltam jó viszonyban - teljesen fölöslegesnek és fullasztónak ítéltem, pedig tényleg finomat gyártott belőle a nővérem, mondhatni az évek során tökélyre fejlesztette a máglyarakás elkészítését.