Kaszinótojás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tojáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
6g majonéz29 kcal
A bevonathoz
Összesen
390
kcal
- 9% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 962.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
390
kcal
- 9% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1925.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 1281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 170.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 581 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
Összesen
782
kcal
- 9% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
245
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tojáshoz
- A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
- A vajat habosra keverjük.
- A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
- Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
- A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
A bevonathoz
- A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
- Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
- Franciasaláta ágyon tálaljuk
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 2236
- Tegnapi nézettség: 70
- 7 napos nézettség: 545
- Össznézettség: 1361829
- Feltöltés dátuma: 2009. április 09.
Ajánló
Friss péksüteményt, vagy bagettet kínáljunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Klári
74 recept
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.