Lasagne 8. - besamell mártással
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25g mozzarella75 kcal
-
25g lasagne tészta93 kcal
-
33 kcal
A húsos szószhoz
-
2g olívaolaj21 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
3 kcal
-
6g ketchup6 kcal
-
30g vörösbor26 kcal
A besamell szószhoz
-
20g vaj143 kcal
-
14g finomliszt51 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
170g tej95 kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
250g mozzarella748 kcal
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
85g parmezán sajt333 kcal
A húsos szószhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
160g konzerv paradicsom26 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
A besamell szószhoz
-
200g vaj1434 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1700g tej952 kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
5.5g mozzarella16 kcal
-
5.5g lasagne tészta20 kcal
-
1.9g parmezán sajt7 kcal
A húsos szószhoz
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
22g darált marhahús31 kcal
-
3.5g konzerv paradicsom1 kcal
-
1.3g ketchup1 kcal
-
6.6g vörösbor6 kcal
A besamell szószhoz
-
4.4g vaj31 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
37.3g tej21 kcal
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1468.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 170.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1163 micro
-
Lut-zea 34 micro
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 408.5 g
Zsír
-
Összesen 358.2 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14683.5 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 599 mg
-
Kálcium 4579 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 593 mg
-
Foszfor 4496 mg
-
Nátrium 4313 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.9 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1703 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2042 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 50 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 802 micro
-
Kolin: 1076 mg
-
Retinol - A vitamin: 1948 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11629 micro
-
Lut-zea 337 micro
- 14% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 255 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
85 g parmezán sajt
A húsos szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
2 db babérlevél
-
4 ek ketchup
A besamell szószhoz
-
200 g vaj
-
140 g finomliszt
-
2 késhegynyi szerecsendió
-
1.7 l tej
Elkészítés
A tésztához
- Készítsük el a húsos szószt: Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dínszteljük meg rajta.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyógynövényeket, a babérleveleket, a ketchupot és a paradicsomot, majd főzzük további 2 percet.
- A serpenyőbe morzsoljunk bele a darált húst, süssük, amíg barna színt kap, majd adjuk hozzá a hagymás-paradicsomos keveréket.
- Öblítsük ki a tepsit a vörösborral vagy egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez. Alacsony hőfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz, majd tegyük félre.
- Közben készítsük el a besamell-t: A vajat melegítsük fel, és a lisztet pirítsuk meg, hogy világos színe maradjon, de ne legyen nyers.
- Lassú tűzön folyamatosan keverjük hozzá a tejet. Ne aggódjunk, ha csomós lesz habverővel szét lehet keverni. Főzzük kb. 5 percet állandó keveréssel, amíg sima és sűrű nem lesz, majd levesszük a tűzről.
- Tegyünk egy tűzálló sütőedénybe egy réteg húsos szószt. Öntsünk rá egy kevés besamell szószt, és szórjunk egy kis mozzarellát rá. Fedjük le egy réteg lasagne-lappal.
- Majd rétegezzük a hozzávalókat. A felső réteg lasagne-ra mindössze besamell szószt teszünk. Végül szórunk rá reszelt parmezánt. (Ebben a stádiumban, ha másnap szeretnénk megsütni, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe).
- Melegítsük elő a sütőt. Süssük, amíg barna lesz a teteje. Hagyjuk 10 percig állni, mielőtt felvágnánk. Tálalhatjuk zöld salátával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 115
- Össznézettség: 59705
- Feltöltés dátuma: 2011. február 04.
Ajánló
A lasagne-t hűtőbe tehetjük egy napra használat előtt, vagy fagyaszthatjuk legfeljebb 3 hónapig. Fagyasztási tippek: Húsos szósz: A húsos szószt fagyasszuk le zacskóban vagy dobozban. Ezt a mártást használhatjuk: Bolognai spagettihez, pásztor pitéhez vagy feltétként sült krumplihoz. Zöldségesen: Ha megsütjük a hagymát, adjunk hozzá apróra vágott sárgarépát, zellert, cukkinit, póréhagymát, szeletelt gombát vagy apróra vágott paprikát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet a GoodFood oldalán találtam. Nagyon szaftos, finom étel. És az a jó, hogy még fagyasztani is lehet. Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz, így érdemes lefagyasztani a felét, összeállítva vagy csak a húsos szószt. Ez az adag 8-10 embernek elég. Én most csak a fele adagot sütöttem meg, a másik felét lefagyasztottam egy magas falú alumíniumtálcán. Amikor legközelebb szeretnék sütni, akkor csak kiveszem a fagyról, és megsütöm benne.