r
Nosalty Logó

Lasagne 8. - besamell mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Lasagne 8. - besamell mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 704 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 7042 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 704 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    408.5 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14683.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    599 mg
  • Kálcium
    4579 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    4496 mg
  • Nátrium
    4313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2042 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11629 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 7042 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük el a húsos szószt: Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dínszteljük meg rajta.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyógynövényeket, a babérleveleket, a ketchupot és a paradicsomot, majd főzzük további 2 percet.
  3. A serpenyőbe morzsoljunk bele a darált húst, süssük, amíg barna színt kap, majd adjuk hozzá a hagymás-paradicsomos keveréket.
  4. Öblítsük ki a tepsit a vörösborral vagy egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez. Alacsony hőfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz, majd tegyük félre.
  5. Közben készítsük el a besamell-t: A vajat melegítsük fel, és a lisztet pirítsuk meg, hogy világos színe maradjon, de ne legyen nyers.
  6. Lassú tűzön folyamatosan keverjük hozzá a tejet. Ne aggódjunk, ha csomós lesz habverővel szét lehet keverni. Főzzük kb. 5 percet állandó keveréssel, amíg sima és sűrű nem lesz, majd levesszük a tűzről.
  7. Tegyünk egy tűzálló sütőedénybe egy réteg húsos szószt. Öntsünk rá egy kevés besamell szószt, és szórjunk egy kis mozzarellát rá. Fedjük le egy réteg lasagne-lappal.
  8. Majd rétegezzük a hozzávalókat. A felső réteg lasagne-ra mindössze besamell szószt teszünk. Végül szórunk rá reszelt parmezánt. (Ebben a stádiumban, ha másnap szeretnénk megsütni, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe).
  9. Melegítsük elő a sütőt. Süssük, amíg barna lesz a teteje. Hagyjuk 10 percig állni, mielőtt felvágnánk. Tálalhatjuk zöld salátával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 59705
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

A lasagne-t hűtőbe tehetjük egy napra használat előtt, vagy fagyaszthatjuk legfeljebb 3 hónapig. Fagyasztási tippek: Húsos szósz: A húsos szószt fagyasszuk le zacskóban vagy dobozban. Ezt a mártást használhatjuk: Bolognai spagettihez, pásztor pitéhez vagy feltétként sült krumplihoz. Zöldségesen: Ha megsütjük a hagymát, adjunk hozzá apróra vágott sárgarépát, zellert, cukkinit, póréhagymát, szeletelt gombát vagy apróra vágott paprikát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a GoodFood oldalán találtam. Nagyon szaftos, finom étel. És az a jó, hogy még fagyasztani is lehet. Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz, így érdemes lefagyasztani a felét, összeállítva vagy csak a húsos szószt. Ez az adag 8-10 embernek elég. Én most csak a fele adagot sütöttem meg, a másik felét lefagyasztottam egy magas falú alumíniumtálcán. Amikor legközelebb szeretnék sütni, akkor csak kiveszem a fagyról, és megsütöm benne.

Hozzávalók

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...