Konzerv paradicsom

A konzerv paradicsom általában tojás alakú olasz paradicsomból készül. Több típusa van: egész, hámozott és darabolt. A paradicsomszezont leszámítva mindhárom kiválóan alkalmas a paradicsom helyettesítésére, és általában jobb ízük van, mint az import, friss, melegházi paradicsomoknak.
Attól függően válasszunk konzerv paradicsomot, hogy milyen ételt szeretnénk készíteni. Akárcsak a sűrített paradicsomból, ebből is mindig legyen a kamrapolcon. A paradicsomkonzerv vészhelyzetben kiválthatja a sűrített paradicsomot, ha botmixerrel kicsit megdolgozzuk.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A konzerv paradicsom olyan paradicsom, amelyet tartósítás céljából befőznek és hermetikusan lezárnak konzervdobozba vagy üvegbe. A konzerv paradicsom különféle formákban kapható, és a konyhában sokféle ételhez felhasználha.
Konzerv paradicsomot bármely szuper- és hipermarketben kaphatunk, illetve delikátboltokban is fellelhetjük. Attól függően, hogy mihez szeretnénk felhasználni, vehetünk egész paradicsomos változatot, amelyben az általában hámozott paradicsomok saját levükben vagy paradicsomlében vannak eltéve. Tudunk venni darabolt (kockázott) paradicsomos verziót is, de sűrű, koncentrált paradicsompürét és fűszerezett, híg paradicsomszószt is.
A konzerv paradicsom tökéletes alap levesekhez, szószokhoz, pörköltekhez vagy rakott ételekhez. Kényelmes megoldás, amikor nincs friss paradicsom kéznél, vagy a szezonon kívül szeretnénk paradicsomos ételeket készíteni.
Készülhet sütőtökös chili sin carne és házi nachos, görög töltött paprika, pastitsio, a görög rakott tészta, shakshuka gyorsan és egyszerűen, gyors cukkinicurry, olasz csalánleves tésztával, olasz rakott padlizsán (parmigiana di melanzane) fokhagymás kenyérrel és egyszerű kevert salátával, pasta al forno, az olasz rakott tészta, la ribollita, a toszkán babos-keles egytál, vegán "húsgolyós" spagetti, olaszos töltött padlizsán és klasszikus margherita pizza.
Még több konzerv paradicsomból készült receptért görgess lejjebb!
Az év bármely időszakában tudunk konzerv paradicsomot venni szuper- és hipermarketekben.
Megbontásig hűvös helyen tároljuk a konzerv paradicsomot, felbontás után pedig hűtőben.
fehérjetartalom
0.79 g
zsírtartalom
0.175 g
szénhidráttartalom
3.47 g
víztartalom
94.75 g
Kalcium
33 mg
Foszfor
17 mg
Magnézium
10 mg
Nátrium
10 mg
B6 vitamin
0.111 g
C vitamin
12.6 mg
Kolin
7 mg
Likopin
2745 µg
fehérje
0.79 g
Zsír
telített zsírsav
0.034 g
egyszeresen telített zsírsav
0.04 g
többszörösen telített zsírsav
0.101 g
ásványi anyagok
Kalcium
33 mg
Vas
0.57 mg
Magnézium
10 mg
Foszfor
17 mg
Nátrium
10 mg
Cink
0.12 mg
Réz
0.052 mg
Mangán
0.068 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
1.9 g
cukor
2.55 g
víz
94.75 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.575 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.055 mg
Niacin - B3 vitamin
0.712 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.117 mg
Folát
8 µg
Kolin
7 mg
Béta-karotin
265 µg
Likopin
2745 µg
Lutein+zeaxantin
85 µg
E vitamin
0.59 mg
K vitamin
2.9 µg
A vitamin
22 µg
C vitamin
12.6 mg
B6 vitamin
0.111 g
Nem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Nosalty2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?
NosaltyA monília komoly károkat okozhat a kajszi- és meggyfákon, de megfelelő időzítéssel és gondos permetezéssel hatékonyan megelőzhető. Most van itt az ideje a védekezésnek, hogy a nyár elején egészséges, bő termést szüretelhessünk!
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nálunk minden karácsonykor benne van valamelyik napi menüben ez az étel. Krumplipürével szoktam tálalni, mert a kislányom és a párom ezt szeretik hozzá a legjobban.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!