Konzerv paradicsom

Konzerv paradicsom

Leírás

Konzerv paradicsom – receptek, leírás, tippek

A konzerv paradicsom általában tojás alakú olasz paradicsomból készül. Több típusa van: egész, hámozott és darabolt. A paradicsomszezont leszámítva mindhárom kiválóan alkalmas a paradicsom helyettesítésére, és általában jobb ízük van, mint az import, friss, melegházi paradicsomoknak.

Attól függően válasszunk konzerv paradicsomot, hogy milyen ételt szeretnénk készíteni. Akárcsak a sűrített paradicsomból, ebből is mindig legyen a kamrapolcon. A paradicsomkonzerv vészhelyzetben kiválthatja a sűrített paradicsomot, ha botmixerrel kicsit megdolgozzuk.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az a konzerv paradicsom?

A konzerv paradicsom olyan paradicsom, amelyet tartósítás céljából befőznek és hermetikusan lezárnak konzervdobozba vagy üvegbe. A konzerv paradicsom különféle formákban kapható, és a konyhában sokféle ételhez felhasználha.

Hogyan vásároljuk?

Konzerv paradicsomot bármely szuper- és hipermarketben kaphatunk, illetve delikátboltokban is fellelhetjük. Attól függően, hogy mihez szeretnénk felhasználni, vehetünk egész paradicsomos változatot, amelyben az általában hámozott paradicsomok saját levükben vagy paradicsomlében vannak eltéve. Tudunk venni darabolt (kockázott) paradicsomos verziót is, de sűrű, koncentrált paradicsompürét és fűszerezett, híg paradicsomszószt is.

Mire jó a konzerv paradicsom?

A konzerv paradicsom tökéletes alap levesekhez, szószokhoz, pörköltekhez vagy rakott ételekhez. Kényelmes megoldás, amikor nincs friss paradicsom kéznél, vagy a szezonon kívül szeretnénk paradicsomos ételeket készíteni.

Mi készülhet a konzerv paradicsomból?

Készülhet sütőtökös chili sin carne és házi nachos, görög töltött paprika, pastitsio, a görög rakott tészta, shakshuka gyorsan és egyszerűen, gyors cukkinicurry, olasz csalánleves tésztával, olasz rakott padlizsán (parmigiana di melanzane) fokhagymás kenyérrel és egyszerű kevert salátával, pasta al forno, az olasz rakott tészta, la ribollita, a toszkán babos-keles egytál, vegán "húsgolyós" spagetti, olaszos töltött padlizsán és klasszikus margherita pizza.

Még több konzerv paradicsomból készült receptért görgess lejjebb!

Mikor vegyem

Az év bármely időszakában tudunk konzerv paradicsomot venni szuper- és hipermarketekben.

hogyan tároljam

Megbontásig hűvös helyen tároljuk a konzerv paradicsomot, felbontás után pedig hűtőben.

100g Konzerv paradicsom

fehérjetartalom

0.79 g

zsírtartalom

0.175 g

szénhidráttartalom

3.47 g

víztartalom

94.75 g

gramm konzerv paradicsom?

Top ásványi anyagok

Kalcium

33 mg

Foszfor

17 mg

Magnézium

10 mg

Nátrium

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.111 g

C vitamin

12.6 mg

Kolin

7 mg

Likopin

2745 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.79 g

Zsír

telített zsírsav

0.034 g

egyszeresen telített zsírsav

0.04 g

többszörösen telített zsírsav

0.101 g

ásványi anyagok

Kalcium

33 mg

Vas

0.57 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

17 mg

Nátrium

10 mg

Cink

0.12 mg

Réz

0.052 mg

Mangán

0.068 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

2.55 g

víz

94.75 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.575 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.055 mg

Niacin - B3 vitamin

0.712 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.117 mg

Folát

8 µg

Kolin

7 mg

Béta-karotin

265 µg

Likopin

2745 µg

Lutein+zeaxantin

85 µg

E vitamin

0.59 mg

K vitamin

2.9 µg

A vitamin

22 µg

C vitamin

12.6 mg

B6 vitamin

0.111 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...