Pásztorpite szaftosan-sajtosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
húsos ragu
-
7g vaj48 kcal
-
24 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
83g darált marhahús118 kcal
-
3 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
11 kcal
-
12 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
29 kcal
sajtos krumplipüré
-
133g burgonya77 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g cheddar sajt67 kcal
Összesen
567
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
húsos ragu
-
40g vaj287 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
15 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
72 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
171 kcal
sajtos krumplipüré
-
800g burgonya462 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
Összesen
3390
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
húsos ragu
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
14.8g darált marhahús21 kcal
-
0.6g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.3g paprikakrém0 kcal
-
3g vörösbor3 kcal
-
11.9g konzerv paradicsom2 kcal
-
2 kcal
-
8.9g alaplé1 kcal
-
4.5g zöldborsó4 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
sajtos krumplipüré
-
23.7g burgonya14 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
3g habtejszín9 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cheddar sajt12 kcal
Összesen
103
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1404.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 362 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 1243 micro
-
β-karotin 3428 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8778 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
567
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 166.1 g
Zsír
-
Összesen 185.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8425.1 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1317 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 2434 mg
-
Nátrium 3900 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2171.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3252 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 697 mg
-
Retinol - A vitamin: 1208 micro
-
α-karotin 7459 micro
-
β-karotin 20569 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 52667 micro
-
Lut-zea 4752 micro
Összesen
3390
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 611 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1563 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
103
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
húsos ragu
-
40 g vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 szál rozmaring
-
2 tk kakukkfű
-
2 db babérlevél
-
500 g darált marhahús
-
2 ek worcestershire-szósz
-
2 ek paprikakrém
-
3 dl alaplé
-
150 g zöldborsó
-
3 ek étkezési keményítő
sajtos krumplipüré
-
1 dl habtejszín
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
100 g cheddar sajt
Elkészítés
húsos ragu
- A vajat és az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk, picit le is piríthatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük: a só-bors mellett a kakukkfű, a rozmaring és a babérlevél is nagyon jól áll neki.
- A hagymás alaphoz adjuk az apróra vágott répát, picit átpirítjuk, majd jöhet bele a darált hús, amit fehéredésig pirítunk.
- A húsos alaphoz hozzákeverjük a Worcestershire-szószt és a paprikakrémet, majd mehet bele a száraz vörösbor, az aprított és a passzírozott paradicsom, valamint az alaplé. Elkeverjük és alacsony lángon főzzük 20-30 percet, amíg elpárolog a levének nagy része.
- Ekkor már majdnem kész a ragu, nincs már hátra, mint hozzáadni a zöldborsót (ha mirelitet használunk, előtte engedjük ki és forrázzuk le). Ajánlatos egy-két kanál keményítővel besűríteni, így nem fogja eláztatni a rápakolt burgonyapürét.
- Az elkészült ragut vajjal kikent sütőtepsibe kanalazzuk - érdemes egy nagy adag helyett több, kisebb kerámiaformát használni, így jobban pirul a sütőben a pásztorpite.
sajtos krumplipüré
- A kockázott, lecsepegtetett főtt burgonyát a többi hozzávalóval együtt egy nagy keverőtálba tesszük. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd használatig félretesszük.
- A burgonyapürét egy kanál (a fagylaltoskanál a legjobb erre a célra) segítségével a kiporciózott húsos ragu tetejére kanalazzuk, majd elegyengetjük. A tetejére villával hullámvonalat is rajzolhatunk, de akár extra adag sajttal is megszórhatjuk.
- 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt érdemes várni egy negyed órát, hogy picit hűljön a ragu és szilárduljon a burgonyapüré.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 19386
- Feltöltés dátuma: 2023. május 10.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Az angol konyhát sokszor alábecsüljük, pedig vannak igazi gyöngyszemei is! Az egyik ilyen a pásztorpite, ami gyakorlatilag köret és húsétel egyszerre: a zöldséges darált húsos ragut gazdag, krémes burgonyapüré fedi, a kettőt pedig sütőben kell összepirítani. A pürébe mi reszelt cheddart is rejtettünk, így még finomabbá téve ezt az amúgyis kiadós és szívmelengető fogást.