Passzírozott paradicsom

Sűrűre főzött, majd átpasszírozott (natúr vagy némi sóval ízesített) paradicsompüré, melyet vehetünk boltban, de házilag is eltehetjük télire. Sok finomság alapja: nincs nélküle paradicsomleves, töltött paprika, de ezzel készülnek a különféle paradicsomos tésztaszószok, pizzaszósz stb.
Bármikor.
Felbontatlanul hűvös helyen (pl. kamrapolcon), felbontás után tartsuk hűtőben és pár napon belül használjuk fel.
fehérjetartalom
1.2 g
zsírtartalom
0.207 g
szénhidráttartalom
5.31 g
víztartalom
91.28 g
Nátrium
474 mg
Foszfor
27 mg
Magnézium
15 mg
Kalcium
14 mg
B6 vitamin
0.098 g
Likopin
13895 µg
Kolin
9.9 mg
C vitamin
7 mg
fehérje
1.2 g
Zsír
telített zsírsav
0.041 g
egyszeresen telített zsírsav
0.045 g
többszörösen telített zsírsav
0.121 g
ásványi anyagok
Kalcium
14 mg
Vas
0.96 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
27 mg
Nátrium
474 mg
Cink
0.22 mg
Réz
0.115 mg
Mangán
0.113 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
rost
1.5 g
cukor
3.56 g
víz
91.28 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.024 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.065 mg
Niacin - B3 vitamin
0.991 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.309 mg
Folát
9 µg
Kolin
9.9 mg
Béta-karotin
259 µg
Béta-kriptoxantin
3 µg
Likopin
13895 µg
Lutein+zeaxantin
24 µg
E vitamin
1.44 mg
K vitamin
2.8 µg
A vitamin
22 µg
C vitamin
7 mg
B6 vitamin
0.098 g
Már készülnek a termelők, áruházláncok és viszonteladók a húsvétra, és bár nem várható fennakadás a tojásellátásban, érdemes nem az utolsó napokra hagyni a bevásárlást. Megtudtuk azt is, mennyibe kerül majd átlagosan egy tojás.
NosaltySajnos a kisboltokat meglehetősen negatívan érinti az árrésstop.
NosaltyA korábban titkolt beszállítói árak az árrésstop bevezetése óta szép lassan látszanak kirajzolódni. Ez a jelenség az összes élelmiszeripari szereplőt igen kínosan érintheti.
NosaltyKözeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A Sparban vásárolva meglepődhetünk a termékek árait vizsgálva. Pozitív értelemben.
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!