r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Walaky
A legegyszerűbb paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    18497 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    5572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2016 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    92486 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 996 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4600 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a zsírt felmelegítjük egy 3-4 literes lábasban (kényelmesen elférjen benne), rászórjuk a lisztet, kissé megpergetjük - nem pirítjuk meg - a közepesen forró zsírban (habzik). Levesszük a tűzről, hozzászórjuk a fűszerpaprikát, elkavarjuk vele, felöntjük a 2,5 dl hideg vízzel, elkavarjuk csomómentesre, visszatesszük a tűzre.
  2. Ebbe a rántásos vízbe beleöntjük a paradicsomsűrítményeket, alaposan elkavarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy kellően híg legyen - de nem víz hígságú, se túl híg, se túl sűrű. Felforraljuk, sózzuk, cukrozzuk - apránként tegyük bele, hogy kellemesen savanykás-édes legyen, kóstoljuk.
  3. Ha megfelelő az íze, sűrűsége, beleszórjuk a betűtésztát, s kavargatva addig főzzük, míg a tészta megpuhul - így sokkal finomabb, ha a levesben fő meg. Amikor ez is megtörtént, levesszük a tűzről, állni hagyjuk rövid ideig (én legalább fél óráig pihentetem, lefedve - nem hűl ki), majd lehet fogyasztani! A tészta nem ázik el benne, még másnap, harmadnapra sem, ha annyit készítenénk, hogy maradna! Ha marad, lefedve hűtőben - kihűlve - tároljuk! Nagyon finom így! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 73
  • 7 napos nézettség: 447
  • Össznézettség: 125100
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a paradicsomlevest, de csak így, mindenféle fűszer, ízesítő nélkül (hagyma, zeller, stb....)......így érezni igazán a finom paradicsomízt......ja, és csakis betűtésztával.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...