Eredeti lasagne al forno
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
3 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
33g száraz vörösbor27 kcal
-
42g darált marhahús59 kcal
-
42g darált sertéshús76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20 kcal
-
9 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
117g tej65 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
-
67g lasagne tészta247 kcal
Összesen
751
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
150g halványító zeller19 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120 kcal
-
350g konzerv paradicsom56 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
700g tej392 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
400g lasagne tészta1484 kcal
Összesen
4525
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
4.3g halványító zeller1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
5.7g száraz vörösbor5 kcal
-
7.2g darált marhahús10 kcal
-
7.2g darált sertéshús13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.4g passzírozott paradicsom3 kcal
-
10.1g konzerv paradicsom2 kcal
-
1.7g bazsalikom0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
2.9g parmezán sajt11 kcal
-
20.1g tej11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.9g mozzarella9 kcal
-
11.5g lasagne tészta43 kcal
Összesen
131
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2077.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 2619 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 13181 micro
-
Lut-zea 769 micro
Összesen
751
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.5 g
Zsír
-
Összesen 167.9 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 543 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12465.6 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 445 mg
-
Kálcium 3074 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 592 mg
-
Foszfor 3291 mg
-
Nátrium 4992 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1874.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2162 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1202 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 656 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 15717 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 79084 micro
-
Lut-zea 4614 micro
Összesen
4525
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2273 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
131
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
150 g vöröshagyma
-
150 g sárgarépa
-
150 g halványító zeller
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
2 dl száraz vörösbor
-
250 g darált marhahús
-
250 g darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 dkg passzírozott paradicsom
-
35 dkg konzerv paradicsom
-
1 csokor bazsalikom
-
40 g vaj
-
40 g finomliszt
-
10 dkg parmezán sajt
-
7 dl tej
-
1 tk szerecsendió
-
10 dkg mozzarella
-
40 dkg lasagne tészta
Elkészítés
- Vágjuk finomra a vöröshagymát, a zellerszárat és a sárgarépát. Pároljuk üvegesre olívaolajon, utána adjuk hozzá a darált húsokat. Sózzuk meg, és pirítsuk le. Miután lepirult, adjuk hozzá a fokhagymát, kavarjuk el, és öntsük fel vörösborral. Forraljuk vissza addig, amíg majdnem teljesen elpárolgott a bor.
- Öntsük bele a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk meg. Takarék lángon főzzük legalább másfél órát. Ha szükséges, öntsük fel vízzel vagy alaplével. Mikor elkészült, vágjuk bele a bazsalikomot.
- A besamelhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, kavarjuk el. Folyamatos keverés mellett öntsük bele lassan a tejet. Mikor besűrűsödött, ízesítsük szerecsendióval, parmezánnal és egy leheletnyi sóval.
- Mély tepsi aljára először tegyünk egy kevés ragut. Helyezzük rá a tésztát, majd jöhet egy újabb adag ragu, erre csorgassuk rá a besamelt, úgy hogy a tésztát mindenhol ellepje. Szórjuk meg bőségesen parmezánnal. Ismételjük meg ezt legalább négyszer. Az egyik rétegre helyezzük el a mozzarella sajtot is. A legfelső tésztára végül csak besamel kerüljön és parmezán.
- Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Miután megsült, hagyjuk tíz percet pihenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 299
- Össznézettség: 41573
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
Eme csodálatos réteges tészta kialakulása sokkal régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az országot, és megismerték a helyi kultúrát, gasztronómiát. A lasagne feltehetően a görög “laganon”-ból (csíkokra vágott lapos tészta) fejlődött ki, amit szintén réteges, szaftos ételek készítéséhez használtak, de a mai modern verziót már az olaszok tökéletesítették.