Mozzarella
Leírás
Olasz formázott és gyúrt, friss sajt, nagyon gyorsan megromlik. Tejsavóban, megfelelő hűtés mellett, néhány napig eltartható. Hosszabb időre szánva pedig kénytelenek a mozzarella golyókat sólével töltött műanyag zacskóba hegeszteni, ezáltal biztosítva hosszabb szavatosságukat. Az eredeti, campaniai mozzarella fekete vízibivaly tejéből készül, azonban a nagy kereslet miatt ma már tehéntejből is gyártják. Salátákhoz és pizzához használjuk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Gyári csomagolásban, hűtőben.
100g Mozzarella
fehérjetartalom
22.17 g
zsírtartalom
79021.238 g
szénhidráttartalom
2.4 g
víztartalom
50.01 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
505 mg
Nátrium
486 mg
Foszfor
354 mg
Magnézium
20 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.037 g
Kolin
15.4 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.283 mg
E vitamin
0.19 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
22.17 g
Zsír
telített zsírsav
13.9 g
egyszeresen telített zsírsav
6.573 g
többszörösen telített zsírsav
0.765 g
koleszterin
79 g
ásványi anyagok
Kalcium
505 mg
Vas
0.44 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
354 mg
Nátrium
486 mg
Cink
2.92 mg
Réz
0.011 mg
Mangán
0.03 mg
Szelén
17 µg
szénhidrát
víz
50.01 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.03 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.283 mg
Niacin - B3 vitamin
0.104 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.141 mg
Folát
7 µg
Kolin
15.4 mg
Retinol
174 µg
Béta-karotin
57 µg
E vitamin
0.19 mg
D vitamin
16 µg
K vitamin
2.3 µg
B12 vitamin
2.28 µg
A vitamin
179 µg
B6 vitamin
0.037 g