r
Nosalty Logó

Csirkés "caprese"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Csirkés "caprese"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3036 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6072 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    876 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet sózzuk-borsozzuk, majd egy sütőbe is tehető serpenyőben (vagy edényben) felhevítjük az olajat, és megpirítjuk a hús mindkét oldalát.
  2. Hozzádobjuk a felszeletelt fokhagymát, és 1-2 percet pirítjuk tovább.
  3. A húsokat megkenjük a pestoval, arra jön néhány karika paradicsom, majd a felszeletelt mozzarella.
  4. A serpenyőbe dobjuk még a koktélparadicsomokat, az olajbogyót, a kimaradt paradicsomkarikákat jó apróra vágva.
  5. Sózzuk kicsit, adhatunk hozzá még néhány levél extra bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecettel.
  6. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a csirkét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 21176
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamelyik este olyan finom csirkés kaját dobtam össze, hogy muszáj volt újra elkészítenem, hogy megörökítsük az utókornak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...