Balzsamecet

Balzsamecet

Leírás

Édes-savanyú, bársonyos, fűszeres aromájú olasz ecetfajta. Alapanyaga a fehér- vagy kékszőlő kipréselt leve, a must. A balzsamecetet hosszú éveken át hordókban érlelik, padlásokon, ahol a tél hideg, a nyár forró, ugyanis ezek a klimatikus szélsőségek kellenek ahhoz, hogy az ecet térfogata egyre kisebb legyen, megérjen és aromáját kibontsa. Az igazán jó minőségű balzsamecet legalább 12 évig érik és az aceto Balsamico tradizionale di Modena (vagy di Reggio Emilia) eredetvédő megjelöléssel ellátott, jelezvén, hogy kézműves hagyományok alapján készült. Mivel a balzsamecet nagyon tömény és aromás, csak néhány cseppet használunk belőle saláták és mártások ízesítésére.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Konyhaszekrényben, szobahőmérsékleten.

100g Balzsamecet

fehérjetartalom

0.49 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

17.03 g

víztartalom

76.45 g

gramm balzsamecet?

Top ásványi anyagok

Kalcium

27 mg

Nátrium

23 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

12 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.49 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

27 mg

Vas

0.72 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

23 mg

Cink

0.08 mg

Réz

0.026 mg

Mangán

0.131 mg

szénhidrát

cukor

14.95 g

víz

76.45 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...