Balzsamecet
Leírás
Édes-savanyú, bársonyos, fűszeres aromájú olasz ecetfajta. Alapanyaga a fehér- vagy kékszőlő kipréselt leve, a must. A balzsamecetet hosszú éveken át hordókban érlelik, padlásokon, ahol a tél hideg, a nyár forró, ugyanis ezek a klimatikus szélsőségek kellenek ahhoz, hogy az ecet térfogata egyre kisebb legyen, megérjen és aromáját kibontsa. Az igazán jó minőségű balzsamecet legalább 12 évig érik és az aceto Balsamico tradizionale di Modena (vagy di Reggio Emilia) eredetvédő megjelöléssel ellátott, jelezvén, hogy kézműves hagyományok alapján készült. Mivel a balzsamecet nagyon tömény és aromás, csak néhány cseppet használunk belőle saláták és mártások ízesítésére.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Konyhaszekrényben, szobahőmérsékleten.
100g Balzsamecet
fehérjetartalom
0.49 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
17.03 g
víztartalom
76.45 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
27 mg
Nátrium
23 mg
Foszfor
19 mg
Magnézium
12 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.49 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
27 mg
Vas
0.72 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
19 mg
Nátrium
23 mg
Cink
0.08 mg
Réz
0.026 mg
Mangán
0.131 mg
szénhidrát
cukor
14.95 g
víz
76.45 g
vitaminok