r
Nosalty Logó

Egyszerű káposztás hasé

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Egyszerű káposztás hasé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A haséhoz

Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A haséhoz

Összesen 2259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A haséhoz

Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    710 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    488 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 2259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A haséhoz

  1. A káposztát késsel vékony szálakra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk, majd az olajjal egy nagy serpenyőben vagy fazékban dinsztelni kezdjük. Közepes lángon pároljuk, fedő alatt, néha megkeverve, míg üveges és enyhén barna nem lesz.
  2. Ekkor rászórjuk a cukrot, elkeverjük, megvárjuk, míg elolvad és enyhén karamellizálódik, majd felöntjük a balzsamecettel. 1-2 perc főzés után hozzáadjuk a káposztát, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Fedő alatt, rendszeresen megkeverve puhára pároljuk a káposztát (tetszés szerint maradhat a szálakban némi harapnivaló keménység), és ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. Kibélelünk egy nagy gáztepsit sütőpapírral. A leveles tésztát egy lisztezett deszkára tesszük, majd hosszában három sávra vágjuk. A sávok legyenek nagyjából tenyérnyi szélesek.
  5. A sávok felét megtöltjük egy ujjnyi vastag káposztás töltelékkel, majd bekenjük körülötte a tésztát felvert tojással. A tészta üres felét ráhajtjuk a töltelékre, majd lenyomkodjuk a széleket. Az így kapott kígyókat késsel vagy pizzavágóval kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  6. A hasékat a tepsire pakoljuk, lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 220
  • Össznézettség: 6425
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű káposztás hasé
Lakos Benedek 394 recept

A legkülönlegesebb vendégváró falatkák káposztával készülnek! Gyors, és egyszerű recept az alábbi, amit a bolti leveles tészta tesz lehetővé – természetesen a töltelék házilag készül, ezért is lesz ilyen ellenállhatatlan ez a nagy tál hasé!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...