r
Nosalty Logó

Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pancsika
Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Összesen 1347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Összesen 5383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    403.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2919 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2756.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    920 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8052 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4040 micro
Összesen 5383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Elkészítés

Sült libacomb

  1. A húst megtisztítjuk, alaposan átmossuk, beirdaljuk a bőrét, majd bedörzsöljük minden oldalát sóval, borssal.
  2. Egy nagyobb jénaiba helyezzük (hogy a combok ne fedjék egymást) a bőrükkel lefelé, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a kakukkfű- és rozmaringágakat.
  3. Felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedve, kb. 2 órát 180°-on sütjük. Amikor már a csontról lesült a hús, akkor levesszük a fedőt, megforgatjuk a combokat, és grillfokozaton pirosra sütjük a bőrét.

Hagymás tört burgonya

  1. Megmossuk a burgonyát, és egy lábosban feltesszük főni, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés sót is tegyünk bele, ez ízt is ad, és meggátolja, hogy a burgonya héja szétrepedjen.
  2. Amikor a burgonya puhára főtt (méretétől függ, de kb. 1/2 óra), akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a libacombból kisült zsírt felmelegítjük, és üvegesre pároljuk benne a megmosott, felkockázott vöröshagymát.
  4. A héjától megtisztított burgonyákat nagyobb kockákra vágjuk, és rádobjuk a hagymás zsírra. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy picit lepirítjuk.

Párolt vöröskáposzta

  1. A vörös káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk, majd lesózva 10 percig állni hagyjuk.
  2. Közben megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a vöröshagymát, utána kevés zsíron dinszteljük.
  3. Beletesszük a levétől picit kinyomkodott vörös káposztát, a sót, fűszereket, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 3/4 óra).
  4. Lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint balzsamecettel ízesítjük (ehhez már nem szükséges cukrot adni).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 8467
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával
Pancsika 101 recept

Nagyon egészséges szárnyasok közül a libahús, melyet nem csak Márton-nap időszakában szoktam készíteni. Tökéletességét pedig a klasszikus köret: hagymás tört burgonya és párolt vörös káposzta adja.

Hozzávalók

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...