Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sült libacomb
-
400g libacomb772 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g víz0 kcal
Hagymás tört burgonya
-
300g burgonya173 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Párolt vöröskáposzta
-
375g vöröskáposzta93 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
6g balzsamecet6 kcal
Összesen
1347
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sült libacomb
-
1600g libacomb3087 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g víz0 kcal
Hagymás tört burgonya
-
1200g burgonya693 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
60g libazsír540 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Párolt vöröskáposzta
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
Összesen
5383
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sült libacomb
-
31.8g libacomb61 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g libazsír5 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2g víz0 kcal
Hagymás tört burgonya
-
23.9g burgonya14 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g libazsír11 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Párolt vöröskáposzta
-
29.8g vöröskáposzta7 kcal
-
0.6g libazsír5 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
Összesen
105
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1403.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 689.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2013 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
1347
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 171.4 g
Zsír
-
Összesen 403.3 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 216 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5615 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 882 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 594 mg
-
Foszfor 2919 mg
-
Nátrium 1018 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 2756.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 834 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 920 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 478 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 445 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8052 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 4040 micro
Összesen
5383
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Sült libacomb
-
4 közepes db libacomb
-
himalája só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 ek libazsír
-
2 szál rozmaring
-
1 teáskanál kakukkfű
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl víz
Hagymás tört burgonya
-
1.2 kg burgonya
-
1 nagy db vöröshagyma
-
himalája só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Párolt vöröskáposzta
-
1 közepes db vöröskáposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál köménymag
-
2 dl víz
-
5 ek balzsamecet
Elkészítés
Sült libacomb
- A húst megtisztítjuk, alaposan átmossuk, beirdaljuk a bőrét, majd bedörzsöljük minden oldalát sóval, borssal.
- Egy nagyobb jénaiba helyezzük (hogy a combok ne fedjék egymást) a bőrükkel lefelé, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a kakukkfű- és rozmaringágakat.
- Felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedve, kb. 2 órát 180°-on sütjük. Amikor már a csontról lesült a hús, akkor levesszük a fedőt, megforgatjuk a combokat, és grillfokozaton pirosra sütjük a bőrét.
Hagymás tört burgonya
- Megmossuk a burgonyát, és egy lábosban feltesszük főni, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés sót is tegyünk bele, ez ízt is ad, és meggátolja, hogy a burgonya héja szétrepedjen.
- Amikor a burgonya puhára főtt (méretétől függ, de kb. 1/2 óra), akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
- Közben a libacombból kisült zsírt felmelegítjük, és üvegesre pároljuk benne a megmosott, felkockázott vöröshagymát.
- A héjától megtisztított burgonyákat nagyobb kockákra vágjuk, és rádobjuk a hagymás zsírra. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy picit lepirítjuk.
Párolt vöröskáposzta
- A vörös káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk, majd lesózva 10 percig állni hagyjuk.
- Közben megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a vöröshagymát, utána kevés zsíron dinszteljük.
- Beletesszük a levétől picit kinyomkodott vörös káposztát, a sót, fűszereket, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 3/4 óra).
- Lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint balzsamecettel ízesítjük (ehhez már nem szükséges cukrot adni).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 168
- Össznézettség: 8467
- Feltöltés dátuma: 2020. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Nagyon egészséges szárnyasok közül a libahús, melyet nem csak Márton-nap időszakában szoktam készíteni. Tökéletességét pedig a klasszikus köret: hagymás tört burgonya és párolt vörös káposzta adja.