r
Nosalty Logó

Lasagne eredeti olasz recept alapján

5,0

3 ÉRTÉKELÉS41 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norbi06
Lasagne eredeti olasz recept alapján
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

  • 20 dkg mozzarella (trappista v. bármilyen félkemény sajt)
595
Kalória
36.6g
Fehérje
33.2g
Szénhidrátok
33.9g
Zsír
184.4g
Víz
160.7g
Koleszterin
2.1g
Rost
8.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

Összesen 595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

Összesen 2968 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

Összesen 160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4339 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1746 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    922 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1602 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6926 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    21693 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 2968 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1172 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítjuk egy lábosban. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig együtt pirongatunk az alappal.
  2. Felöntjük a paradicsomlével, az összes fűszert hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  3. Amíg fő a ragu, elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk egy gyorsforralóban és simára keverjük a liszttel, mint egy rántás alapot. Felöntjük forró tejjel, befűszerezzük, és besűrűsödésig főzzük kis lángon (kb. 2 perc).
  4. A tésztát összegyúrjuk a tojásból és a lisztből kevés sóval.Alényeg, hogy nyújtható legyen: ne túl kemény, ne is túl lágy. Sordófával vagy tésztanyújtó géppel papírvékonyra kihúzzuk, és félretesszük.
  5. Vajjal kikenünkk egy jénai tálat vagy tepsit, és elkezdjük rétegezni a tésztát, a besamelt és a ragut. Az alján tészta legyen, a tetején pedig besamel, amelyet megszórunk sajttal.
  6. Sütőben aranybarnára pirítjuk a lasagne-t. Ha nem akarjuk, hogy szétessen vágásnál, hanem szép keresztmetszetes legyen, várjunk míg, visszahűl az ételünk egy keveset.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x10

Lasagne. Egy örök klasszikus. Olasz éttermektől kezdve már egészen a multik polcain mirelitként sorakozva, mindenhol láthatjuk és kóstolhatjuk, de a legjobb, ha magunk készítjük el. Ez egy laktató, családi recept. Nálunk is a családban született egy tradícionális olasz recept alapján.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!