Lasagne eredeti olasz recept alapján
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A raguhoz
-
34g fehér hagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
40g paradicsomlé7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
6g ketchup6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g majoranna1 kcal
A tésztához
-
11g tojás14 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
A tejmártáshoz (besamel)
-
14g vaj100 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
80g tej45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A szóráshoz
-
40g mozzarella120 kcal
Összesen
595
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A raguhoz
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g majoranna5 kcal
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
A tejmártáshoz (besamel)
-
70g vaj502 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A szóráshoz
-
200g mozzarella598 kcal
Összesen
2968
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A raguhoz
-
9.2g fehér hagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
10.8g paradicsomlé2 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
27g darált sertéshús49 kcal
-
1.6g ketchup2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
A tésztához
-
3g tojás4 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
0g só0 kcal
A tejmártáshoz (besamel)
-
3.8g vaj27 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A szóráshoz
-
10.8g mozzarella32 kcal
Összesen
160
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1270.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1385 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4339 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
595
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 183 g
Zsír
-
Összesen 169.3 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6351 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1746 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 2174 mg
-
Nátrium 1966 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 922 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1602 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 920 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6926 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 21693 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
2968
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1172 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 kg darált sertéshús
-
2 ek ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 kk majoranna
A tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A tejmártáshoz (besamel)
-
7 dkg vaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
A szóráshoz
Elkészítés
A raguhoz
- A hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítjuk egy lábosban. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig együtt pirongatunk az alappal.
- Felöntjük a paradicsomlével, az összes fűszert hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
- Amíg fő a ragu, elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk egy gyorsforralóban és simára keverjük a liszttel, mint egy rántás alapot. Felöntjük forró tejjel, befűszerezzük, és besűrűsödésig főzzük kis lángon (kb. 2 perc).
- A tésztát összegyúrjuk a tojásból és a lisztből kevés sóval.Alényeg, hogy nyújtható legyen: ne túl kemény, ne is túl lágy. Sordófával vagy tésztanyújtó géppel papírvékonyra kihúzzuk, és félretesszük.
- Vajjal kikenünkk egy jénai tálat vagy tepsit, és elkezdjük rétegezni a tésztát, a besamelt és a ragut. Az alján tészta legyen, a tetején pedig besamel, amelyet megszórunk sajttal.
- Sütőben aranybarnára pirítjuk a lasagne-t. Ha nem akarjuk, hogy szétessen vágásnál, hanem szép keresztmetszetes legyen, várjunk míg, visszahűl az ételünk egy keveset.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20x10
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 745
- Tegnapi nézettség: 124
- 7 napos nézettség: 1018
- Össznézettség: 336721
- Feltöltés dátuma: 2012. március 30.
Ajánló
Ez egy egytálétel, önmagában is laktató és ízletes. Mivel nehéz étek, ezért gond nélkül ajánlható hozzá bármilyen minőségi száraz vörösbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Norbi06
121 recept
Lasagne. Egy örök klasszikus. Olasz éttermektől kezdve már egészen a multik polcain mirelitként sorakozva, mindenhol láthatjuk és kóstolhatjuk, de a legjobb, ha magunk készítjük el. Ez egy laktató, családi recept. Nálunk is a családban született egy tradícionális olasz recept alapján.