Paradicsomlé

Paradicsomlé

Leírás

Paradicsomlé – receptek, leírás, tippek

A paradicsomlé üvegben vagy kartondobozban kapható, legtöbbször már sóval, esetleg citromlével vagy egyéb fűszerekkel finomított változatban. Fogyasztható magában, felhasználhatjuk levesek, turmixok, koktélok készítéséhez, de házilag is elkészíthetjük.

A paradicsomlé általában friss vagy konzerv paradicsomból készül. A konyhában sokféleképp felhasználható, és egészségügyi előnyeit is fontos kiemelni.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az az paradicsomlé?

A paradicsomlé egy sűrített, tápanyagban gazdag készítmény, amelyet paradicsom levéből állítanak elő. Igen népszerű italként és konyhai alapanyagként is.

Hogyan vásároljuk?

Paradicsomlevet bármely szuper- és hipermarketben kapni. Fontos ellenőrizni a származási helyet, és előnyben részesíteni a minőségi termékeket.

Mire jó a paradicsomlé?

A paradicsomlé kiváló C-vitamin-forrás, amely segíti az immunrendszert, és A-vitaminban gazdag, jót tesz a látásnak és a bőrnek. A paradicsomban található likopin antioxidáns tulajdonságú, és kutatások szerint segíthet csökkenteni bizonyos krónikus betegségek, például a szívbetegségek és egyes rákfajták kockázatát. 100 ml paradicsomlé általában 17-20 kalóriát tartalmaz, ami diétás étrendekbe is jól beilleszthető.

A paradicsomlében található antioxidánsok és kálium elősegíthetik a vérnyomás szabályozását, és csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát. A paradicsomlében található rostok és víztartalom segíthetnek az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. A likopin és más fitonutriensek csökkenthetik a szervezetben a gyulladást.

Mi készülhet paradicsomléből?

Készülhet fahéjas-aszaltbarackos marharagu, spórolós magyaros leves egyszerűen, egyszerű csirkecurry, mexikói tortillakehely, cacciatore, az olaszok csirkepörköltje, ratatouille, azaz francia lecsó, rántott ravioli Marinara szósszal, lecsóágyon sült töltött paprika, marokkói birkapörkölt és ricottás padlizsántekercsek is, paradicsomszószban.

Még több paradicsomlével készült receptért görgess lejjebb!

Mikor vegyem

Az év bármely időszakában tudunk venni szuper-és hipermarketekben, delikáteszekben.

hogyan tároljam

Kamrában, polcon, felbontás után pedig hűtőben tároljuk a paradicsomlevet.

100g Paradicsomlé

fehérjetartalom

0.85 g

zsírtartalom

0.051 g

szénhidráttartalom

3.53 g

víztartalom

94.24 g

gramm paradicsomlé?

Top ásványi anyagok

Foszfor

19 mg

Magnézium

11 mg

Kalcium

10 mg

Nátrium

10 mg

Top vitaminok

C vitamin

70.1 mg

B6 vitamin

0.07 g

Likopin

9037 µg

Kolin

6.8 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.85 g

Zsír

telített zsírsav

0.019 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.027 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

0.39 mg

Magnézium

11 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

10 mg

Cink

0.11 mg

Réz

0.042 mg

Mangán

0.068 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

0.4 g

cukor

2.58 g

víz

94.24 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.1 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.078 mg

Niacin - B3 vitamin

0.673 mg

Folát

20 µg

Kolin

6.8 mg

Béta-karotin

270 µg

Likopin

9037 µg

Lutein+zeaxantin

60 µg

E vitamin

0.32 mg

K vitamin

2.3 µg

A vitamin

23 µg

C vitamin

70.1 mg

B6 vitamin

0.07 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...