Paradicsomlé
Leírás
Paradicsomlé – receptek, leírás, tippek
A paradicsomlé üvegben vagy kartondobozban kapható, legtöbbször már sóval, esetleg citromlével vagy egyéb fűszerekkel finomított változatban. Fogyasztható magában, felhasználhatjuk levesek, turmixok, koktélok készítéséhez, de házilag is elkészíthetjük.
A paradicsomlé általában friss vagy konzerv paradicsomból készül. A konyhában sokféleképp felhasználható, és egészségügyi előnyeit is fontos kiemelni.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
Mi az az paradicsomlé?
A paradicsomlé egy sűrített, tápanyagban gazdag készítmény, amelyet paradicsom levéből állítanak elő. Igen népszerű italként és konyhai alapanyagként is.
Hogyan vásároljuk?
Paradicsomlevet bármely szuper- és hipermarketben kapni. Fontos ellenőrizni a származási helyet, és előnyben részesíteni a minőségi termékeket.
Mire jó a paradicsomlé?
A paradicsomlé kiváló C-vitamin-forrás, amely segíti az immunrendszert, és A-vitaminban gazdag, jót tesz a látásnak és a bőrnek. A paradicsomban található likopin antioxidáns tulajdonságú, és kutatások szerint segíthet csökkenteni bizonyos krónikus betegségek, például a szívbetegségek és egyes rákfajták kockázatát. 100 ml paradicsomlé általában 17-20 kalóriát tartalmaz, ami diétás étrendekbe is jól beilleszthető.
A paradicsomlében található antioxidánsok és kálium elősegíthetik a vérnyomás szabályozását, és csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát. A paradicsomlében található rostok és víztartalom segíthetnek az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. A likopin és más fitonutriensek csökkenthetik a szervezetben a gyulladást.
Mi készülhet paradicsomléből?
Készülhet fahéjas-aszaltbarackos marharagu, spórolós magyaros leves egyszerűen, egyszerű csirkecurry, mexikói tortillakehely, cacciatore, az olaszok csirkepörköltje, ratatouille, azaz francia lecsó, rántott ravioli Marinara szósszal, lecsóágyon sült töltött paprika, marokkói birkapörkölt és ricottás padlizsántekercsek is, paradicsomszószban.
Még több paradicsomlével készült receptért görgess lejjebb!
Mikor vegyem
Az év bármely időszakában tudunk venni szuper-és hipermarketekben, delikáteszekben.
hogyan tároljam
Kamrában, polcon, felbontás után pedig hűtőben tároljuk a paradicsomlevet.
100g Paradicsomlé
fehérjetartalom
0.85 g
zsírtartalom
0.051 g
szénhidráttartalom
3.53 g
víztartalom
94.24 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
19 mg
Magnézium
11 mg
Kalcium
10 mg
Nátrium
10 mg
Top vitaminok
C vitamin
70.1 mg
B6 vitamin
0.07 g
Likopin
9037 µg
Kolin
6.8 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.85 g
Zsír
telített zsírsav
0.019 g
egyszeresen telített zsírsav
0.005 g
többszörösen telített zsírsav
0.027 g
ásványi anyagok
Kalcium
10 mg
Vas
0.39 mg
Magnézium
11 mg
Foszfor
19 mg
Nátrium
10 mg
Cink
0.11 mg
Réz
0.042 mg
Mangán
0.068 mg
Szelén
0.5 µg
szénhidrát
rost
0.4 g
cukor
2.58 g
víz
94.24 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.1 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.078 mg
Niacin - B3 vitamin
0.673 mg
Folát
20 µg
Kolin
6.8 mg
Béta-karotin
270 µg
Likopin
9037 µg
Lutein+zeaxantin
60 µg
E vitamin
0.32 mg
K vitamin
2.3 µg
A vitamin
23 µg
C vitamin
70.1 mg
B6 vitamin
0.07 g