r
Nosalty Logó

Vörösboros szarvaspörkölt gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Vörösboros szarvaspörkölt gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5571 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    727.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15142.5 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    6989 mg
  • Nátrium
    6305 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    4606.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    190 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    220 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 5571 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    460 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bográcsot kikenjük a mangalica zsírral, beleszórjuk a vöröshagymát és a szalonnát. Tűz fölé akasztva a bográcsot, közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma.
  2. Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák. A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.
  3. Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot. Rádobjuk a félbe vágott tv paprikát, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg.
  4. 1,5 óra főzést követően sózzuk, és ráöntjük a paradicsomlevet.
  5. Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát. Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük.
  6. Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 372
  • Össznézettség: 173546
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Ajánló

Jó minőségű száraz vörösborral fogyasszuk, és természetesen azzal is főzzük! Kiváló mellé a cseh knédli, de főtt burgonyával is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Szarvaspörkölt. Csakis vörösborral, és lehetőleg gombával. Különleges ízvilága boldogabbá tesz bármely pillanatot. Tavaszi, nyári esték, baráti találkozások kiváló kísérője. Érdemes minőségi borral készíteni, meghálálja...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...