Vörösboros szarvaspörkölt gombával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A'la Atya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
375g szarvascomb450 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
17 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
38g paradicsomlé6 kcal
-
2g só0 kcal
-
75g csiperkegomba16 kcal
-
94g száraz vörösbor77 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
696
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3000g szarvascomb3600 kcal
-
1020g vöröshagyma371 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
12g só0 kcal
-
600g csiperkegomba128 kcal
-
750g száraz vörösbor615 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
5571
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50.9g szarvascomb61 kcal
-
17.3g vöröshagyma6 kcal
-
0.3g mangalica zsír2 kcal
-
1.7g füstölt szalonna11 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g tv-paprika0 kcal
-
5.1g paradicsomlé1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
10.2g csiperkegomba2 kcal
-
12.7g száraz vörösbor10 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
93
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1892.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 788 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 575.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3389 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
696
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 727.2 g
Zsír
-
Összesen 161.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 2654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15142.5 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 353 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 109 mg
-
Magnézium 880 mg
-
Foszfor 6989 mg
-
Nátrium 6305 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.4 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 4606.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 190 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 357 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 220 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 990 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
5571
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 460 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
1 ek mangalica zsír
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 közepes db tv-paprika
-
3 dl paradicsomlé
-
7.5 dl száraz vörösbor
-
12 db borókabogyó
-
6 db babérlevél
Elkészítés
- A bográcsot kikenjük a mangalica zsírral, beleszórjuk a vöröshagymát és a szalonnát. Tűz fölé akasztva a bográcsot, közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma.
- Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák. A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.
- Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot. Rádobjuk a félbe vágott tv paprikát, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg.
- 1,5 óra főzést követően sózzuk, és ráöntjük a paradicsomlevet.
- Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát. Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük.
- Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 372
- Össznézettség: 173546
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Ajánló
Jó minőségű száraz vörösborral fogyasszuk, és természetesen azzal is főzzük! Kiváló mellé a cseh knédli, de főtt burgonyával is fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A'la Atya
38 recept
Szarvaspörkölt. Csakis vörösborral, és lehetőleg gombával. Különleges ízvilága boldogabbá tesz bármely pillanatot. Tavaszi, nyári esték, baráti találkozások kiváló kísérője. Érdemes minőségi borral készíteni, meghálálja...