Szarvascomb
Leírás
A szarvas húsa, mint általában a vadállatok húsa egészségesebb, mint a háziállatoké, köszönhetően a változatosabb táplálkozásuknak, azonban életmódjukból adódóan izmosabb, szárazabb, rostosabb is, több fehérjét és kevesebb zsírt tartalmaz. A comb az állat hátsó lába, amely az egyik legnagyobb összefüggő húsos rész. A szarvascombra is igaz, hogy zsírtartalma alacsony, azonban kemény és izmos, ezért felhasználása előtt mindenképpen szükséges bepácolni, akár napokra is. A pácolás segít továbbá a szarvashús jellegzetes ízének és illatának enyhítésében is. Általában sütve készítik egyben, vagy szeletelve, de kiváló alapanyaga pörköltnek, ragunak is. Az előkészítése sorén ügyeljünk arra, hogy a húson lévő hártyát alaposan fejtsük le, mert sütés közben összehúzza a húst.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.
100g Szarvascomb
fehérjetartalom
22.96 g
zsírtartalom
85002.09 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
73.57 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
202 mg
Nátrium
51 mg
Magnézium
23 mg
Kalcium
5 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.37 g
Niacin - B3 vitamin
6.37 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.48 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.22 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
22.96 g
Zsír
telített zsírsav
0.95 g
egyszeresen telített zsírsav
0.67 g
többszörösen telített zsírsav
0.47 g
koleszterin
85 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
3.4 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
202 mg
Nátrium
51 mg
Cink
2.09 mg
Réz
0.253 mg
Mangán
0.041 mg
Szelén
9.7 µg
szénhidrát
víz
73.57 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.22 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.48 mg
Niacin - B3 vitamin
6.37 mg
Folát
4 µg
E vitamin
0.2 mg
K vitamin
1.1 µg
B12 vitamin
6.31 µg
B6 vitamin
0.37 g