r
Nosalty Logó

Narancsos-áfonyás szarvaspörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos-áfonyás szarvaspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3833.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 2422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacon csíkokat felharmadoljuk, az olajon megsütjük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
  3. Rádobjuk a felkockázott húst, körbepirítjuk.
  4. Megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük a húslevessel és a vörösborral.
  5. Belepréseljük a fokhagymát, hozzákeverjük a reszelt narancshéjat, kakukkfüvet, tárkonyt, petrezselymet, borókabogyót. Sózzuk-borsozzuk.
  6. Felforraljuk, majd lefedve, lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Az elpárolgott folyadékot néha vízzel pótoljuk.
  7. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és az előzőleg megsütött bacont is, és még húsz percig főzzük.
  8. Ha kész, hozzákeverjük az áfonyalekvárt, a cukrot, és még egy kevés narancshéj hozzáadásával frissítjük az ízeket.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 28256
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Sós fánkkal tálaltam, a szaft mártogatása miatt kitűnő köretnek bizonyult hozzá, de nagyon finom burgonyakrokettel, rizzsel is. A narancshéj reszelésénél vigyázzunk, nehogy a héj alatt lévő fehér részt is belereszeljük, mert megkeseríti az ételt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az enyhe narancsos aroma és az áfonyalekvár kombinációja adja meg ennek a pörköltnek azt a pluszt, amelytől olyan kellemessé, különlegessé válik az ízvilága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...