Narancsos-áfonyás szarvaspörkölt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
163g szarvascomb195 kcal
-
53 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
15g áfonyadzsem42 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
605
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
650g szarvascomb780 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
400g száraz vörösbor328 kcal
-
400g marha alaplé0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
60g áfonyadzsem167 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
2422
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
30.3g szarvascomb36 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
6.3g bacon25 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
18.7g száraz vörösbor15 kcal
-
18.7g marha alaplé0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.3g csiperkegomba2 kcal
-
2.8g áfonyadzsem8 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Összesen
112
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 958.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 313.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
605
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.3 g
Zsír
-
Összesen 92 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3833.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1861 mg
-
Nátrium 1394 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1253.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
2422
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
65 dkg szarvascomb
-
3 ek napraforgó olaj
-
8 szelet bacon
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4.5 evőkanál finomliszt
-
4 dl száraz vörösbor
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 tk kakukkfű
-
2 tk tárkony
-
2 szál petrezselyem
-
8 db borókabogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg csiperkegomba
-
3 ek áfonyadzsem
-
0.5 ek cukor
Elkészítés
- A bacon csíkokat felharmadoljuk, az olajon megsütjük, félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
- Rádobjuk a felkockázott húst, körbepirítjuk.
- Megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük a húslevessel és a vörösborral.
- Belepréseljük a fokhagymát, hozzákeverjük a reszelt narancshéjat, kakukkfüvet, tárkonyt, petrezselymet, borókabogyót. Sózzuk-borsozzuk.
- Felforraljuk, majd lefedve, lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Az elpárolgott folyadékot néha vízzel pótoljuk.
- Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és az előzőleg megsütött bacont is, és még húsz percig főzzük.
- Ha kész, hozzákeverjük az áfonyalekvárt, a cukrot, és még egy kevés narancshéj hozzáadásával frissítjük az ízeket.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 28256
- Feltöltés dátuma: 2012. május 22.
Ajánló
Sós fánkkal tálaltam, a szaft mártogatása miatt kitűnő köretnek bizonyult hozzá, de nagyon finom burgonyakrokettel, rizzsel is. A narancshéj reszelésénél vigyázzunk, nehogy a héj alatt lévő fehér részt is belereszeljük, mert megkeseríti az ételt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az enyhe narancsos aroma és az áfonyalekvár kombinációja adja meg ennek a pörköltnek azt a pluszt, amelytől olyan kellemessé, különlegessé válik az ízvilága.