Narancshéj

A narancsfa Kínában őshonos, gyümölcse gömbölyű, narancssárga, zöldes vagy pirosas héjú, savanykás ízű citrusféle. A narancs vitamintartalma igen magas, világszerte az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Elsősorban desszertgyümölcs, fogyasztják magában, felhasználják süteményekhez, húsételek, gyümölcslevek, koktélok készítéséhez. A narancs héja is sokoldalúan felhasználható, ilyenkor ügyelni kell arra, hogy a héjat teljesen megtisztítsuk az alatta lévő fehér résztől, mert ez keserű ízt eredményezhet. A narancshéjat kandírozhatjuk, marinálhatjuk, forgathatjuk csokiba, főzhetünk vele narancslekvárt, ízesíthetünk süteményeket, pudingokat, fagylaltokat.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
1.5 g
zsírtartalom
0.1 g
szénhidráttartalom
25 g
víztartalom
72.5 g
Kalcium
161 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
21 mg
Nátrium
3 mg
B6 vitamin
0.176 g
C vitamin
136 mg
Niacin - B3 vitamin
0.9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.49 mg
fehérje
1.5 g
Zsír
telített zsírsav
0.024 g
egyszeresen telített zsírsav
0.036 g
többszörösen telített zsírsav
0.04 g
ásványi anyagok
Kalcium
161 mg
Vas
0.8 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
21 mg
Nátrium
3 mg
Cink
0.25 mg
Réz
0.092 mg
Szelén
1 µg
szénhidrát
rost
10.6 g
víz
72.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.12 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.09 mg
Niacin - B3 vitamin
0.9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.49 mg
Folát
30 µg
E vitamin
0.25 mg
A vitamin
21 µg
C vitamin
136 mg
B6 vitamin
0.176 g
A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!
NosaltyMár készülnek a termelők, áruházláncok és viszonteladók a húsvétra, és bár nem várható fennakadás a tojásellátásban, érdemes nem az utolsó napokra hagyni a bevásárlást. Megtudtuk azt is, mennyibe kerül majd átlagosan egy tojás.
NosaltySajnos a kisboltokat meglehetősen negatívan érinti az árrésstop.
NosaltyKözeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A Sparban vásárolva meglepődhetünk a termékek árait vizsgálva. Pozitív értelemben.
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!