Diós répatorta
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
33 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
23g sárgarépa8 kcal
-
13g dió82 kcal
-
11g napraforgó olaj98 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
A mázhoz
-
10g krémsajt25 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
-
20g porcukor77 kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
332 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
225g sárgarépa82 kcal
-
125g dió818 kcal
-
111g napraforgó olaj977 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A mázhoz
-
100g krémsajt250 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
200g porcukor774 kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
26 kcal
-
8g barna cukor30 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
17.9g sárgarépa7 kcal
-
10g dió65 kcal
-
8.8g napraforgó olaj78 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
A mázhoz
-
8g krémsajt20 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
16g porcukor62 kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 696 micro
-
β-karotin 1661 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 278.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2742.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 1275 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.7 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 279.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1829 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 6963 micro
-
β-karotin 16611 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1240 micro
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 555 micro
-
β-karotin 1325 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
10 dkg barna cukor
-
5 dkg finomliszt
-
1 teáskanál fahéj
-
1 késhegynyi gyömbér
-
1 késhegynyi szegfűszeg
-
1.3 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük, kivajazzuk, kilisztezünk egy tortaformát. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval.
- Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.
- A tojást habosra verjük, beleöntjük az olajat, a cukrot, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
- A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük.
- Ha kész (fogpiszkálóval ellenőrizhetjük), kivesszük a tepsiből, és a formában hagyjuk kicsit hűlni (kb. 30 perc).
- A máz hozzávalóit elkeverjük, és ráöntjük a kihűlt tésztára. Kicsi rázogatjuk, esetleg kanállal elsimítjuk, hogy egyenletesen fedjen. A tortát formával együtt betesszük a hűtőbe és hagyjuk, hogy megdermedjen a teteje (ez legalább fél óra, de minél tovább hagyjuk, annál jobb).
- Végül a tetejét marcipánnal vagy esetleg darált dióval, mandulaszeletekkel díszítjük. Hagyhatjuk tortaformában, én kockákra vágtam.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1542
- Tegnapi nézettség: 66
- 7 napos nézettség: 402
- Össznézettség: 414383
- Feltöltés dátuma: 2012. január 22.
Ajánló
A mascarpone helyettesíthető krémsajttal is, úgy valamivel olcsóbban kijön a máz. A teteje elég édes, ha valaki nem szereti, akkor kevesebb porcukorral keverje, vagy adjon hozzá esetleg kevés narancslevet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pár éve ettem először répatortát kolleganőm jóvoltából. Rá is kattantam rendesen, volt időm, amikor hetente útba ejtettük a gyorsétterem kávézóját egy-egy sütizés erejéig, és bármennyi ideig néztem a kínálatot, mindig a répatortánál kötöttem ki. Nemrég az egyik kedvenc boltom dekorációs részlegén szúrtam ki egy csomag marcipánrépát. Meg is vettem rögtön, gondolván majd jól jön, ha egyszer répatortát sütök. Mondanom sem kell: nem kellett sokáig várni ;) Ráadásul elég volt a marcipánok fele, úgyhogy már a húsvéti adaghoz is van dekoráció. :) Feltéve, hogy bírok várni addig a következő adaggal...