Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tortához
234
Kalória
8.3g
Fehérje
32.5g
Szénhidrátok
7.1g
Zsír
35.9g
Víz
83.5g
Koleszterin
841.5mg
Rost
17.6g
Cukor
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tortához
Összesen
234
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tortához
Összesen
1865
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
234
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 668 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2775 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1109 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 791 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 287.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
1865
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
162
kcal
Elkészítés
A tortához
- A tejet, citrom- és narancshéjat összemelegítjük egy edényben, majd hozzáadjuk a búzadarát és sűrű tejbegrízt főzünk. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön) és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 2-3 perc alatt alaposan kihabosítjuk a cukorral, míg a keverék világos színt nem kap. Ekkor hozzáadjuk a ricottát, amit alaposan elkeverünk vele. Ezt követi a kihűlt tejbegríz, amit szintén elkeverünk a masszában.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd két-három részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a grízes alaphoz. Kivajazunk egy 22 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a masszát. Pár határozott mozdulattal a pulthoz ütjük, hogy egyenletes legyen a felszíne.
- A tortát 180 fokon 60 percig sütjük, majd ha kész, hagyjuk a formában kihűlni. Porcukorral hintve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy szinte egy sajttortára emlékeztetheti a kóstolót: szerencsére annál a tejbegríztorta jóval egyszerűbb és olcsóbb is.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!