Búzadara

Búzadara

Leírás

A búzalisztnél durvábbra őrölt gabona, a búza magbelsőjének nagy szemcsés őrleménye, más néven gríz. Ahogy a lisztnek is, a búzadarának is létezik teljes kiőrlésű változata. Édességekhez, levesekhez, tésztákhoz használatos.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen.

100g Búzadara

fehérjetartalom

12.68 g

zsírtartalom

0.704 g

szénhidráttartalom

72.83 g

víztartalom

12.67 g

gramm búzadara?

Top ásványi anyagok

Foszfor

136 mg

Magnézium

47 mg

Kalcium

17 mg

Vas

1.23 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.103 g

Niacin - B3 vitamin

3.31 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.58 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.28 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.68 g

Zsír

telített zsírsav

0.15 g

egyszeresen telített zsírsav

0.124 g

többszörösen telített zsírsav

0.43 g

ásványi anyagok

Kalcium

17 mg

Vas

1.23 mg

Magnézium

47 mg

Foszfor

136 mg

Nátrium

1 mg

Cink

1.05 mg

Réz

0.189 mg

Mangán

0.619 mg

szénhidrát

rost

3.9 g

víz

12.67 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.28 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.08 mg

Niacin - B3 vitamin

3.31 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.58 mg

Folát

72 µg

B6 vitamin

0.103 g

1446 találat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...