r
Nosalty Logó

Túrós batyu Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Túrós batyu Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 4926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.7 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538.5 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2360 mg
  • Nátrium
    2147 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 4926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
  2. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
  3. Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva duplájára kelesszük.
  4. Közben készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
  5. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra, és vágjuk kb. 8×8 cm-es négyzetekre.
  6. A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.
  7. Hagyjuk őket még kelni kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 208
  • 7 napos nézettség: 2286
  • Össznézettség: 265638
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Több alkalomkor kerül az asztalunkra. Szeretjük a kelt tésztákat.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...