r
Nosalty Logó

Túrós batyu Edit konyhájából

VnéEdit
Túrós batyu Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

987
Kalória
38.7g
Fehérje
139.1g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
134.7g
Víz
280g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
40.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 4926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelék hozzávalói:

A batyuk lekenéséhez:

Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.7 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538.5 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2360 mg
  • Nátrium
    2147 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    695.3 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    673.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 4926 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
  2. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
  3. Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva duplájára kelesszük.
  4. Közben készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
  5. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra, és vágjuk kb. 8×8 cm-es négyzetekre.
  6. A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.
  7. Hagyjuk őket még kelni kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

Több alkalomkor kerül az asztalunkra. Szeretjük a kelt tésztákat.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...