Klasszik néró
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Sima néró
-
25g finomliszt91 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Kakaós néró
-
20g finomliszt73 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
11 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Csokoládé ganache
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
3 kcal
-
46 kcal
Összesen
844
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Sima néró
-
150g finomliszt546 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
Kakaós néró
-
120g finomliszt437 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
68 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
Csokoládé ganache
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
19 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
5078
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Sima néró
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Kakaós néró
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Csokoládé ganache
-
8.6g étcsokoládé47 kcal
-
8.6g habtejszín25 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
8.6g sárgabaracklekvár24 kcal
Összesen
436
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
844
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.8 g
Zsír
-
Összesen 314.3 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2800.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1483 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518.3 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 255.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2601 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 1418 mg
-
Retinol - A vitamin: 2545 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1841 micro
Összesen
5078
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
436
kcal
Hozzávalók
Sima néró
-
150 g finomliszt
-
125 g vaj
-
75 g porcukor
-
4 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 tk narancshéj
Kakaós néró
-
120 g finomliszt
-
125 g vaj
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
75 g porcukor
-
4 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 tk narancshéj
Csokoládé ganache
-
100 g étcsokoládé
-
100 ml habtejszín
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
100 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
Sima néró
- Kezdjük a sima néró-val. Keverjük simára a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat egyesével és keverjük simára.
- Jöhet a liszt és a narancshéj és egy spatulával vagy fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra, készítsünk elő két tepsit sütőpapírral bélelve. Töltsük meg a habzsákokat és nyomkodjunk 3 cm-es korongokat a tepsikre, hagyjunk kb. fél cm-t a korongok között. Egy picit majd laposodnak ahogy sülnek.
- Süssük a nérókat 12-15 percig.
Kakaós néró
- Az elkészítési mód ugyanaz a kakaóshoz is, mint a simához.
Csokoládé ganache
- A ganache-hoz forraljuk fel a tejszínt a vanilíás cukorral. Amint a forráspontot elérte, öntsük rá az összedarabolt csokoládéra, amit persze egy hőálló tálba öntöttünk és egy spatulával vagy fakanállal keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.
- Keverjük simára a lekvárt a likőrrel vagy vízzel.
- Olvasszuk fel a csokit vízgőz fölött és csurgassuk rá a kisült korongokra. Töltsük meg a kakós néró korongok felét csokival és illesszük össze az üres kakaós koronggal. Tegyük ugyanezt a sima lekvárossal is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 314
- Össznézettség: 6906
- Feltöltés dátuma: 2022. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sodrofa
33 recept