r
Nosalty Logó

Puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Muffin

Mascarponekrém

Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Muffin

Mascarponekrém

Összesen 6225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Muffin

Mascarponekrém

Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    425.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.4 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17769 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 6225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    444 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 369 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Muffin

Mascarponekrém

Elkészítés

Muffin

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. A tojásokat egy tálban jól habosítsuk ki a barna cukorral, majd apránként csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  3. A répákat tisztítsuk meg, és reszeljük le kis lyukú reszelőn. Keverjük hozzá a a tojásos keverékhez, majd szitáljuk bele a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a darált dió, az apróra vágott kandírozott gyömbér és egy narancs reszelt héja.
  4. Egy muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, a tésztát töltsük habzsákba, így egyszerűbben tudjuk adagolni (de használhatunk kanalat is). A formákba 3/4-ig töltsük a masszát, mert a sütik meg fognak emelkedni.
  5. Kicsit csapkodjuk meg a formát, és sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Miután elkészültek, fordítsuk le a tepsit, és hagyjuk fejjel lefele kihűlni őket, így lapos lesz a felületük, és szépen elterül majd rajtuk a krém.

Mascarponekrém

  1. A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és tejszínnel habosítsuk ki, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés zselatin fixet.
  2. Amíg a muffinok hűlnek, addig a krémet tegyük a hűtőbe dermedni. Majd tegyük a krémet habszákba, és kedvünk szerint dekoráljuk meg vele a muffinok tetejét, tetszőleges csillagcsővel. Mi egy-egy nagyobbacska halmot nyomtunk.
  3. Befejezésül szórjuk meg darált dióval, narancshéjjal, és kandírozott gyömbérrel díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 6850
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 06.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel
Vénusz 78 recept

Nagy a húsvéti pörgés? Könnyed és egyszerű desszertet szeretnétek? Itt van ez puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel, aminek garantáltan akkora sikere lesz, hogy állandó lesz a repertoárotokban. A répatorta az egyik legnépszerűbb húsvétváró finomság, amit mi most muffinformában álmodtunk meg, így sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészül, de a csábító látvány és a fűszeres ízkavalkád ugyanúgy megmarad. Szinte percek alatt összeállítható a tészta, hűlés után nem sokkal pedig már lehet is díszíteni és tálalni.

Hozzávalók

Muffin

Mascarponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...