Trikolor répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sárga piskótához
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
44 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
6g dió41 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2 kcal
A narancssárga piskótához
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
44 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
6g dió41 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A lila piskótához
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
44 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
6g dió41 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Az összeállításhoz
-
100g krémsajt250 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g narancslé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
987
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sárga piskótához
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g dió327 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
19 kcal
A narancssárga piskótához
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g dió327 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A lila piskótához
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g dió327 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Az összeállításhoz
-
800g krémsajt2000 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
7887
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sárga piskótához
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
2g dió13 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
A narancssárga piskótához
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
2g dió13 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A lila piskótához
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
2g dió13 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Az összeállításhoz
-
32g krémsajt80 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.3g narancslé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
316
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2799 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
987
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 553.6 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 124 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2953.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 1361 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.2 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 592.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3568 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 624 mg
-
Retinol - A vitamin: 1311 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22393 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
7887
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 371 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
A sárga piskótához
-
100 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 teáskanál sütőpor
-
60 g cukor
-
1 db tojás
-
40 ml napraforgó olaj
-
1 ek tejföl
-
50 g dió
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 teáskanál vaníliás cukor
A narancssárga piskótához
-
100 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 teáskanál sütőpor
-
60 g cukor
-
1 db tojás
-
100 g sárgarépa
-
40 ml napraforgó olaj
-
1 ek tejföl
-
50 g dió
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 késhegynyi fahéj
A lila piskótához
-
100 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 teáskanál sütőpor
-
60 g cukor
-
1 db tojás
-
40 ml napraforgó olaj
-
1 ek tejföl
-
50 g dió
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 késhegynyi fahéj
Az összeállításhoz
-
800 g krémsajt
-
100 g porcukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A sárga piskótához
- A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
- Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.
A narancssárga piskótához
- A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
- Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.
A lila piskótához
- A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
- Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.
Az összeállításhoz
- A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot, narancshéjat és -levet is. Simára keverünk mindent, majd nagyjából 200 gramm krémet külön tálba szedünk és halványrózsaszínre színezzük némi ételfestékkel. Mind a fehér, mind a rózsaszín krémet habzsákba töltjük.
- Egy forgatható tortaállványra kenünk egy kiskanál krémet, ezzel leragasztjuk a legalsó, a lila piskótát. Habzsákkal krémet nyomunk a piskótára, majd spatulával elegyengetjük. Erre jöhet a következő, a narancssárga piskóta, amire ismét krém kerül, majd a legvégső, a sárgásfehér piskóta.
- A tortát alulról kezdjük bevonni krémmel: alulra nyomjuk a rózsaszín krémet egy sávban, majd folytatjuk a fehérrel, amíg be nem vontuk a torta teljes oldalát és tetejét. Teljesen simára egyengetjük habkártyával, majd hűtőbe tesszük a tortát, legalább egy órát pihenni.
- Szeletelés előtt díszíthetjük színes répacsíkokkal, habzsákból kinyomott krémsajttal vagy dióval is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2850
- Feltöltés dátuma: 2024. március 26.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
381 recept
A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű testvére is. Pedig ezekkel lenyűgözően színes, különleges tortát süthetünk, amit biztosan nehezen felejtenek majd a vendégek, locsolók.