r
Nosalty Logó

Angol répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Monique
Angol répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

krémhez

773
Kalória
10.2g
Fehérje
80.2g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
60.5g
Víz
69g
Koleszterin
4.1g
Rost
50.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 9295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3695 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    577.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    962.1 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    726.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44345 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 9295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk meg vajjal egy nagyméretű, lapos tepsit. Mérjük ki a hozzávalókat.
  2. Egy nagy tálba verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot, és krémesre keverjük ki.
  3. Egy másik tálban a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport és a fűszereket keverjük jól össze, majd ezt a keveréket óvatosan adagoljuk hozzá a tojásos krémhez, és simára keverjük el.
  4. A finomra reszelt répát, darabolt mazsolát és az apróra vágott diót és a narancshéjat egy tálba keverjük össze, majd ezt keverjük bele a lisztes masszába.
  5. Öntsük a keveréket a tepsibe, és süssük tűpróbáig (150-160 fokon kb. 30-40 perc). Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

krémhez

  1. Keverjük össze a krémsajtot, vajat, porcukrot és a narancshéját, és kenjük meg vele a sütemény tetejét.
  2. Díszítésnek diót, fahéjat vagy narancshéjat ajánlok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3

Itt leltem rá egy jó kis répatorta receptre, amit kívül-belül a saját ízlésemre formáltam. Már többször elkészítettem, a család kedvence lett. Nehéz kivárni, amíg kihűl, mert isteni illatok kavarognak a házban sütés közben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!