r
Nosalty Logó

Az örök klasszikus Fanta-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Az örök klasszikus Fanta-szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kakaós piskóta

Túrókrém

Fantás réteg

Összesen 803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kakaós piskóta

Túrókrém

Fantás réteg

Összesen 4822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kakaós piskóta

Túrókrém

Fantás réteg

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.1 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    273 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5520.4 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    809 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.3 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 4822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Túrókrém

Fantás réteg

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral fényes, kemény habbá verjük, fehéredésig.
  2. A sütőport, a sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és finoman hozzászitáljuk a habhoz, 3 részletben. Határozott mozdulatokkal átkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a hab se essen nagyon össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és elegyengetjük.
  4. Előmelegített, 170 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
  5. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből és a tetejét egy centi vastagon egy recés késsel levágjuk. Ezután visszahelyezzük a tepsibe.

Túrókrém

  1. Miközben sült a tészta, elkészítjük a túrókrémet.
  2. A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a finom szemű túrót (sűrű szűrőn törjük át vagy botmixerrel pépesítsük).
  3. Ízesítsük vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal valamint citromlével, majd az egészet jól keverjük el. A tejszínt langyosítsuk fel, és oldjuk fel benne a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Keverjük hozzá a túrókrémhez és felhasználásig tároljuk hűtőben.
  4. A túrókrémet egyenletesen a kihűlt piskóta tetejére kenjük. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni.

Fantás réteg

  1. A keményítőt kevés (nem meleg) üdítővel simára keverjük.
  2. A többit egy kis edényben felforraljuk, majd hozzáöntjük a keményítős oldatot, és sűrű krémet főzzük belőle. Langyosra hűtjük, de nem hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor megdermed.
  3. Még langyosan a teljesen kidermedt túrókrém tetejére kenjük a zselét. Gyors és határozott mozdulatokkal. Fogyasztás előtt, egy éjszakát hűtőben hagyjuk állni. Ízlés szerint, szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük naranccsal, mentával és csokipasztillával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 21109
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Az örök klasszikus Fanta-szelet
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Sokak által kedvelt sütemény a Fanta-szelet. Időtálló desszert, minden évszakban és napszakban. Nyáron hűsít, télen pedig retró ízharmóniával csábít minket. A krémes, lágy túrós töltelék istenien harmonizál a puha kakaós piskótával és a sütemény tetején kacérkodó narancsos zselével. Az biztos, hogy egyszer már mindenki elkészítette és nagy valószínűséggel, azóta is állandó fogása a recept-repertoárnak. Aki nem szereti a Fanta-szeletet, az hazudik, vagy tuti nem volt gyerekszobája. Mivel garantáltan csak imádni lehet, sőt függőséget okoz kicsiknél, nagyoknál! Ez a sütemény tökéletes a hétköznapokra, de akár az ünnepi alkalmakra is. Nálunk például karácsonykor elmaradhatatlan.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Túrókrém

Fantás réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...