Szarvaspörkölt Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g szarvascomb240 kcal
-
1 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
35 kcal
-
1 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g vörösáfonya1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
402
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g szarvascomb960 kcal
-
10g vargánya gomba2 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g vörösáfonya5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
1608
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
36.7g szarvascomb44 kcal
-
0.5g vargánya gomba0 kcal
-
9.2g gomba2 kcal
-
22.9g marha alaplé0 kcal
-
16.5g vöröshagyma6 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.2g sűrített paradicsom0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
11.5g vörösbor10 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g vörösáfonya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
73
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 325.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 360 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
402
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.1 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 680 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3012.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1981 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1301 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 51 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
1608
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 66 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
800 g szarvascomb
-
500 ml marha alaplé
-
4 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 db borókabogyó
-
2 db szegfűszeg
-
1 db babérlevél
-
10 g vörösáfonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A szárított vargányát felöntjük a forró levessel, és kb. 30 percig hagyjuk állni. A húst megmossuk, szárazra törüljük, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A champignon gombát megtisztítjuk, a kicsiket egészbe hagyjuk, nagyobbakat kettőbe, illetve négybe vágjuk.
- A forró olajban a champignon gombát kb. 4 percig sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban adagonként megpirítjuk a húst. A legvégén megpirítjuk a hagymát. A húst a hagymához tesszük, sóval, borssal ízesítjük.
- A hagymás-húshoz keverjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, és kb. 1-2 percig sütjük. Felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a vargányát a levessel együtt, amibe ázott és a fűszereket. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.
- A 90 perc letelte után a pörkölthöz adjuk a pirított champignon gombát, és hozzákavarjuk a vörösáfonyát. Lefedve további 30 percig főzzük. A pörköltöt sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 98157
- Feltöltés dátuma: 2013. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálaláskor minden adagra tehetünk egy-egy kanál félkeményre vert tejszínt, amelyhez hozzákevertünk kb. 2 ek vörösáfonyalekvárt. Tálaljuk zsemlegombóccal vagy cseh knédlivel.