Szarvaspörkölt Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g szarvascomb240 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
37 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
167g vörösbor142 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
Összesen
474
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
600g szarvascomb720 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
111 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
Összesen
1419
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43.3g szarvascomb52 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.4g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.9g csipkebogyó lekvár8 kcal
-
9.4g narancs3 kcal
-
36.1g vörösbor31 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
Összesen
102
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 349.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
474
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.7 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2247.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1383 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1049.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 38 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
1419
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg szarvascomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek paprikakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál koriandermag
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
5 db borókabogyó
-
1 kávéskanál rózsabors
-
2 db babérlevél
-
2 ek csipkebogyó lekvár
-
5 dl vörösbor
-
3 szál kakukkfű
-
0.5 szál rozmaring
Elkészítés
- A szarvashúst lehártyázzuk, kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, és egy kanál olajon szalmasárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kérget pirítunk rá, majd hozzáadjuk a paprikakrémet és a többi fűszert, felöntjük a borral. Fedő nélkül forraljuk néhány percig, míg elszáll a bor alkoholtartalma.
- Lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, borral vagy alaplével pótoljuk a folyadékot.
- Ha megpuhult a hús, kivesszük a húskockákat, a nagyobb fűszereket (rozmaring, kakukkfű, babér), és a szaftot botmixerrel homogenizáljuk, majd hozzáadjuk a csipkebogyólekvárt, a narancs lereszelt héját és a húst, összeforraljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 128
- Össznézettség: 54276
- Feltöltés dátuma: 2015. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ősszel jön el a vadak elkészítésének az ideje. Nekem legalábbis most jött a hangulat. Szalvétagombóccal és fűszeres párolt birsalmával kínáltam.