Koriandermag

A koriander a Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer, amelynek gyökere, levele és magja is használható fűszerként. A koriander magjának jellegzetesen erős, pikáns íze van, amely különleges aromát biztosít az ételeknek. Hazánkban leginkább savanyúságok készítésénél használják, de valójában számos módon felhasználható, az indiai és közel-keleti ételek egyik alapfűszere. Koriandermaggal ízesíthetünk sülteket, húspácokat, halételeket, szószokat, vagy éppen káposztás ételeket. Általában őrleményként használjuk. Aromája akkor érvényesül a legjobban, ha a sütés, főzés közben magas hőmérsékleten adjuk az ételhez.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
12.37 g
zsírtartalom
16.32 g
szénhidráttartalom
54.99 g
víztartalom
8.86 g
Kalcium
709 mg
Foszfor
409 mg
Magnézium
330 mg
Nátrium
35 mg
C vitamin
21 mg
Niacin - B3 vitamin
2.13 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.29 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.239 mg
fehérje
12.37 g
Zsír
telített zsírsav
0.99 g
egyszeresen telített zsírsav
13.58 g
többszörösen telített zsírsav
1.75 g
ásványi anyagok
Kalcium
709 mg
Vas
16.32 mg
Magnézium
330 mg
Foszfor
409 mg
Nátrium
35 mg
Cink
4.7 mg
Réz
0.975 mg
Mangán
1.9 mg
Szelén
26.2 µg
szénhidrát
rost
41.9 g
víz
8.86 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.239 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.29 mg
Niacin - B3 vitamin
2.13 mg
C vitamin
21 mg
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!