r
Nosalty Logó

Phở bò, avagy vietnami pho leves marhából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Phở bò, avagy vietnami pho leves marhából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4150.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    3068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.5 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16602.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2828 mg
  • Nátrium
    12273 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    5325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    488 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2176 micro
Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő el a hagymát és a gyömbért, a hagymát pucoljuk meg, majd negyedeljük. A gyömbért hámozzuk meg és hosszában negyedeljük (vagy aprítsuk kisebb darabokra).
  2. A leveses fazekunkban pirítsuk meg a hagymát és a gyömbért magas hőfokon, nagyjából 5 percig mindkét oldalukon mindaddig, míg enyhén égett kérget képez a sütés.
  3. Ugyanebben a fazékban szárazon pirítsuk meg a fűszereket is: a fahéjrudat, a csillagánizst, a kardamomot, szegfűszeget és a korianderszemeket állandó keverés mellett 1-2 percig, közepes hőfokon. Ha érezzük a felszabaduló illatokat a keverés közben, akkor már jó.
  4. Öntsünk a lábasba (a fűszerekre) hideg vizet, tegyük bele a marhacsontot, majd alacsony lángon kezdjük főzni, és otthagyjuk minimum 4-5 óráig vagy akár egy éjszakán át.
  5. A főzés végéhez közeledve sózzuk (és picit borsozhatjuk is), adjuk hozzá a halszószt, majd a vékonyra szeletelt marhaszegyet is beletesszük. Alacsony lángon fűzzük további három órán keresztül, míg a marhahús meg nem puhul.
  6. A végén vegyük ki a csontot, és szűrjük le a leveset. Tálaláskor vágjunk hajszálvékony szeleteket a hátszínből, és szétosztjuk a tányérokban a főtt rizstésztával együtt. Erre merjük a tűzforró levest, majd fűszerezzük korianderrel, mungóbabcsírával, zöldfűszerrel, zöldcitrommal, fokhagymával, újhagymával, chili-paprikával vagy az elmaradhatatlan chiliszósszal.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 17705
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 25.

Ajánló

Tény, hogy nem gyors munka, sok alapanyagos, de egy-egy hétvégén belefér, ha átadnád a lakást a csillagánizs- és fahéjgőznek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Phở bò, avagy vietnami pho leves marhából
Hering András 182 recept

A pho (ejtsd: "fő" vagy "fhá") Vietnam nemzeti és egyben legismertebb étele, ami gyakorlatilag a helyiek tradicionális húslevese. Ezt a klasszikus vietnami levest mára előszeretettel variáljuk marha, csirke, tofu vagy rák alapanyaggal, de az alapja és egyben titka a lassan és fűszeresen főzött alaplé. A Pho bo alapleve minimum hat órán keresztül fő marhacsontból és marhahúsból - többek között - gyömbérrel, csillagánizzsal, fekete kardamommal és kínai fahéjjal. A tányérunkba végül kerül egy nagy adag ruganyos rizstészta, húsfeltét, majd rengeteg zöldség, zöldfűszer (mungóbabcsíra, újhagyma, koriander vagy thai bazsalikom), amit alaposan nyakon öntünk egy nagy merőkanál alaplével. Már így is rendkívül gazdag ízvilágú, de az i-re a pontot a rácsorgatott lime leve teszi fel, amely egyensúlyba billenti az édeset és a savanyút. Ezután ízlésed szerint kiegészítheted a híres Sriracha chili-szósszal vagy akár friss chilivel is. Én extraként ajánlom hozzá a rizsecetben savanyított fokhagymát és a levesbe buggyantott tojást is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...