Koriander

A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A növény mindhárom része (gyökere, leve és magja) használatos fűszerként. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel. Nálunk leginkább a koriandermag ismert, mellyel a savanyúságokat ízesítjük.
Tavasztól őszig.
Hűtőben, fóliába csomagolva néhány napig megőrzi frissességét.
fehérjetartalom
2.13 g
zsírtartalom
0.329 g
szénhidráttartalom
3.67 g
víztartalom
92.21 g
Kalcium
67 mg
Foszfor
48 mg
Nátrium
46 mg
Magnézium
26 mg
B6 vitamin
0.149 g
C vitamin
27 mg
Kolin
12.8 mg
Béta-karotin
3930 µg
fehérje
2.13 g
Zsír
telített zsírsav
0.014 g
egyszeresen telített zsírsav
0.275 g
többszörösen telített zsírsav
0.04 g
ásványi anyagok
Kalcium
67 mg
Vas
1.77 mg
Magnézium
26 mg
Foszfor
48 mg
Nátrium
46 mg
Cink
0.5 mg
Réz
0.225 mg
Mangán
0.426 mg
Szelén
0.9 µg
szénhidrát
rost
2.8 g
cukor
0.87 g
víz
92.21 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.067 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.162 mg
Niacin - B3 vitamin
1.114 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.57 mg
Folát
62 µg
Kolin
12.8 mg
Alfa-karotin
36 µg
Béta-karotin
3930 µg
Béta-kriptoxantin
202 µg
Lutein+zeaxantin
865 µg
E vitamin
2.5 mg
K vitamin
310 µg
A vitamin
337 µg
C vitamin
27 mg
B6 vitamin
0.149 g
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
NosaltySzinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyMájus 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!