Koriander

Koriander

Leírás

A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A növény mindhárom része (gyökere, leve és magja) használatos fűszerként. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel. Nálunk leginkább a koriandermag ismert, mellyel a savanyúságokat ízesítjük.

Mikor vegyem

Tavasztól őszig.

hogyan tároljam

Hűtőben, fóliába csomagolva néhány napig megőrzi frissességét.

100g Koriander

fehérjetartalom

2.13 g

zsírtartalom

0.329 g

szénhidráttartalom

3.67 g

víztartalom

92.21 g

gramm koriander?

Top ásványi anyagok

Kalcium

67 mg

Foszfor

48 mg

Nátrium

46 mg

Magnézium

26 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.149 g

C vitamin

27 mg

Kolin

12.8 mg

Béta-karotin

3930 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.13 g

Zsír

telített zsírsav

0.014 g

egyszeresen telített zsírsav

0.275 g

többszörösen telített zsírsav

0.04 g

ásványi anyagok

Kalcium

67 mg

Vas

1.77 mg

Magnézium

26 mg

Foszfor

48 mg

Nátrium

46 mg

Cink

0.5 mg

Réz

0.225 mg

Mangán

0.426 mg

Szelén

0.9 µg

szénhidrát

rost

2.8 g

cukor

0.87 g

víz

92.21 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.067 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.162 mg

Niacin - B3 vitamin

1.114 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.57 mg

Folát

62 µg

Kolin

12.8 mg

Alfa-karotin

36 µg

Béta-karotin

3930 µg

Béta-kriptoxantin

202 µg

Lutein+zeaxantin

865 µg

E vitamin

2.5 mg

K vitamin

310 µg

A vitamin

337 µg

C vitamin

27 mg

B6 vitamin

0.149 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!