Koriander

A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A növény mindhárom része (gyökere, leve és magja) használatos fűszerként. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel. Nálunk leginkább a koriandermag ismert, mellyel a savanyúságokat ízesítjük.
Tavasztól őszig.
Hűtőben, fóliába csomagolva néhány napig megőrzi frissességét.
fehérjetartalom
2.13 g
zsírtartalom
0.329 g
szénhidráttartalom
3.67 g
víztartalom
92.21 g
Kalcium
67 mg
Foszfor
48 mg
Nátrium
46 mg
Magnézium
26 mg
B6 vitamin
0.149 g
C vitamin
27 mg
Kolin
12.8 mg
Béta-karotin
3930 µg
fehérje
2.13 g
Zsír
telített zsírsav
0.014 g
egyszeresen telített zsírsav
0.275 g
többszörösen telített zsírsav
0.04 g
ásványi anyagok
Kalcium
67 mg
Vas
1.77 mg
Magnézium
26 mg
Foszfor
48 mg
Nátrium
46 mg
Cink
0.5 mg
Réz
0.225 mg
Mangán
0.426 mg
Szelén
0.9 µg
szénhidrát
rost
2.8 g
cukor
0.87 g
víz
92.21 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.067 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.162 mg
Niacin - B3 vitamin
1.114 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.57 mg
Folát
62 µg
Kolin
12.8 mg
Alfa-karotin
36 µg
Béta-karotin
3930 µg
Béta-kriptoxantin
202 µg
Lutein+zeaxantin
865 µg
E vitamin
2.5 mg
K vitamin
310 µg
A vitamin
337 µg
C vitamin
27 mg
B6 vitamin
0.149 g
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
NosaltyEzt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.
Szász NóriManapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.
Szabó AnnaManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Ha szeretnél olcsó, mégis minőségi késeket a konyhádba, akkor érdemes lecsapnod erre az akcióra!
Most kiderül, hogy lesz-e bármi változás vagy korlátozás az árrésstop miatt az Aldinál.
A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel. Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel. Hogy miért vadász a címe? Mert így ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!