r
Nosalty Logó

Corn chowder, az amerikai, zöldséges kukoricaleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Corn chowder, az amerikai, zöldséges kukoricaleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

400
Kalória
14.7g
Fehérje
27.9g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
239.2g
Víz
55.7g
Koleszterin
4.7g
Rost
9.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    845 micro
  • β-karotin
    2825 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9276.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    5005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    510 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    5072 micro
  • β-karotin
    16949 micro
  • β-crypt
    1248 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3432 micro
Összesen 2404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és előkészítjük: a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, az újkrumplit, a répát, a zellert és a kaliforniai paprikát felkockázzuk, és a szalonnát is felszeleteljük. A kukoricacsövekről levágjuk a kukoricaszemeket.
  2. Egy lábasban olívaolajon lepirítjuk a paprikákat, majd kivesszük és félretesszük. Ugyanebben a lábosban a szalonnát is zsírjára pirítjuk, majd kivesszük, és tálalásig félretesszük.
  3. Szintén ebben a lábosban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a cayenne chilit, az oregánót és a kakukkfüvet.
  4. Ezután jöhet hozzá a felkockázott sárgarépa és zeller. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk az újburgonyát.
  5. Felöntjük az alaplével, és forrás után lefedve 15-20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  6. Ezt követően hozzáadjuk a kukoricaszemeket és a lepirított paprikákat.
  7. Felöntjük a tejszínnel, majd botmixerrel párszor belekavarunk, és hagyjuk egyet rottyanni.
  8. Végül hozzáadjuk a reszelt cheddart, és hagyjuk beleolvadni.
  9. A kész levest sült szalonnával, friss korianderrel és újhagyma zöldjével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Az amerikaiak népszerű sűrű kukoricalevese igazán gazdag ízvilágú, tele friss zöldségekkel, kiadós, és télen-nyáron változatosan és könnyedén elkészíthető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!